Srbija nastavlja da intenzivno raste: BDP nam 5,9 odsto, nikada veće rezerve u zlatu i devizama!

14.04.2024

10:18

0

Hoćemo da za Ekspo imamo leteći taksi. Hoćemo bukvalno da promenimo način na koji Srbija izgleda i kako se ponaša. To su nove tehnologije, inovacije, kazao je Mali

Srbija nastavlja da intenzivno raste: BDP nam 5,9 odsto, nikada veće rezerve u zlatu i devizama!
Copyright Printscreen/Prva TV

Ministar Siniša Mali je jutros gostujući na TV Prva govorio o nedavnoj poseti predsednika i njega Francuskoj.

"Ta poseta je bilo izuzetno važna. Videli ste koliko sa poštovanja se poneo predsednik Makron i cela Francuska prema predsedniku Vučiću i prema Srbiji. Ekonomija je bila jedna od najvažnijih tema. Dobili smo pohvalne reči za sve ono što je Srbija uradila. To nama otvara vrata za još brži razvoj", naveo je ministar Mali.

"Rast BDP nam je 5,9 odsto. Imamo nikada veće devizne rezerve, nikada stabilniji kurs, inflaciju držimo pod kontrolom", dodao je ministar.

Već sledeće godine Beograđani će videti da se gradi metro

Printscreen/Prva TV
 

 

On je govorio i o gradnji metroa i sitakao da će već sledeće godine građani Beograda "videti raskopane ulice, ali na pravi način."

Mali navodi da će pripremni radovi na metrou biti gotovi pre roka.

-Već 2028, 2029. godine imaćemo prvu liniju metroa. U Francuskoj smo pričali i o tome ko će upravljati metroom. Mi nažalost nemamo ljude sa iskustvom jer Srbija nema metr o- istakao je.

Ministar je podsetio da je imao sastanak vezan za leteći taksi.

- Hoćemo da za Ekspo imamo leteći taksi. Hoćemo bukvalno da promenimo način na koji Srbija izgleda i kako se ponaša. To su nove tehnologije, inovacije... To je sve kvantni skok u budućnost.

O komentarima opozicije

Na pitanje kako komentariše to što opozicija kaže da je Makron ucenjivao Vučića, ministar Mali kaže:

- Pa to se nikako nije desilo. Izuzetno konstruktivan i prijatan razgovor sa puno poštovanja i prema predsedniku Vučiću i prema Srbiji. Taj odnos između dva lidera je nešto što ništa ne može da poremeti. Uz veliko poštovanje otvaraju se i razvojne šanse, hoćemo da ih privučemo još. Vučić je uz najviše počasti dočekan. Ta mržnja opozicije za sve što je dobro za Srbiju, taj stepen mržnje pojedinaca iz opozicije stvarno ne mogu da razumem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike