Vučićeva politika otvara vrata u svetu: Lideri prepoznaju i poštuju odgovorno rukovodstvo predsednika

12.04.2024

12:08

0

Autor: 24sedam

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da predsednik Srbije uživa ogromno poštovanje među svetskim političarima

Vučićeva politika otvara vrata u svetu: Lideri prepoznaju i poštuju odgovorno rukovodstvo predsednika
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Marko Đoković

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uživa ogromno poštovanje među svetskim političarima. 

- Ako pogledate rezultate posete, svaki Srbin bi bio ponosan, pogotovo kada vidite kakve počasti je Srbija imala u Francuskoj. Makron je pokazao poštovanje prema našoj zemlji i predsedniku Vučiću. Potpisivanjem sporazuma o kupovini "rafala" ne samo da se približavaju dve zemlje, već time postaju i starteški partneri - izjavio je Mali i dodao da Srbija odavno nije imala tako dobru ekonomiju, ali ni tako dobrog predsednika, a pokazatelj toga je upravo poštovanje koje predsednik Vučić uživa na svetskoj sceni.

Sarah Meyssonnier/Pool via AP
 

Kako je istakao, naša zemlja je, zahvaljujući odgovornom rukovodstvu, uspela da se suoči sa svim globalnim problemima.

- Mi ne živimo u svetu koji je stabilan i miran, stalno se nešto dešava. Sa svim globalnim problemima, naša zemlja se nikad bolje nije nosila - rekao je ministar finansija.

Podsetio je da je ekonomija Srbije uznapredovala po svim segmentima, što je pokazatelj da je naša zemlja poželjno mesto za nove investicije i ulaganja.

- Potpuna je promena atmosfere kada je Srbija u pitanju. Naša zemlja se pokazala kao kredibilna i svi žele da ulože u nju. Svaki indikator naše makroekonomije je pozitivan - izjavio je Mali, a zatim se osvrnuo na probleme sa kojima se susreću sve vodeće svetske ekonomije:

- U vreme najvećih izazova pitanje je gde naći nove izvore rasta. Srbija je to uspela. Naš BDP raste, stopa nezaposlenosti je rekordno niska. Imamo nikad veće devizne rezerve i rezerve zlata, stabilan nam je kurs. Makron je pitao kako nam stoje javne finansije, a kada je predsednik odgovorio, svi su rekli "svaka čast, voleli bismo da je situacija takva i kod nas". To nam omogućava da se investira još više. Svako obećanje je predsednik Vučić ispunio, počev od penzija, minimalnih zarada, povećanja plata.. Zamislite kako je Srbija jaka zemlja. To su snovi koje sanjamo, uz sve izazove, svako obećanje koje smo dali smo ispunili. Bolje se nosimo sa svim krizama nego drugi. Kada dobijemo investicioni rejting to će biti ogromna promena u odnosu na 2012. godinu kada smo bili na ivici bankrota - rekao je on.

F.S./ATAImages
 

Podseća da se politika predsednika Vučića pre svega odnosi na očuvanje vitalnih nacionalnih interesa i dodaje da jedino kroz jaku Srbiju možemo stvoriti za budućnost naše dece.

Uskoro i poseta predsednika Kine

Ministar Mali ističe da je ovakvo rukovođenje državom od strane predsednika Srbije prepoznato svuda u svetu, a u prilog tome svedoči i odnos Aleksandra Vučića sa brojnim svetskim liderima. Upravo u vezi sa tim, očekuje se i poseta predsednika Kine Si Đinpinga, koji će u Evropi posetiti tri države, a jedna od njih biće i Srbija.

- Velika čast je da takav lider, koji dolazi u tri države Evrope, dolazi u Srbiju. To pokazuje koliko je predsednikova politika dobra i ona je ta koja otvara vrata u svetu i lideri ostalih zemalja to vide. Potpisaćemo brojne sporazume. Si Đinping je održao obećanje i za železaru, RTB Bor, spasio je radna mesta ljudima, Linglong i ostale kompanije koje su došle - rekao je on i dodao:

- Sastanak sa Makronom trajao je tri sata. Kineski lider biće nikad lepše dočekan u svom životu. Svako obećanje koje su dali Srbiji su ispunili. Sama njegova poseta govori o svemu tome i koliko se poštuje politika predsednika Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike