Top 50: U Beogradu će buteljke ukrstiti najbolje vinarije regiona

21.02.2024

12:43

0

Vinski salon Grand tejsting biće održan 24. februara u Beogradu, gde će među 50 najboljih vinarija iz regiona biti i 14 iz Srbije

Top 50: U Beogradu će buteljke ukrstiti najbolje vinarije regiona
Ilustracija - Copyright Profimedia

Vinski salon Grand tejsting, 24. februara u Beogradu okupiće najbolje vinarije iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Severne Makedonije, uz 14 domaćih vinarija, najavili su organizatori.

Program za profesionalce biće održan od 13 do 15 časova, a publika će u vinskoj ponudi moći da uživa od 15 do 21 čas.

Ulaznice za vinski salon moguće je kupiti po ceni od 3.500 dinara u pretprodaji preko Tickets.rs, dok će na ulazu one biti 5.000 dinara.

Na vinskom salonu biće predstavljena i serija vina posvećenih muzičaru Vladi Divljanu iz istarske vinarije Matošević, a uz izbor izbor suhomesnatih proizvoda, sireva i maslinovog ulja u posebnoj sali, novost na Grand Tastingu ove godine je VIP Lounge Rubin, gde će uz arhivska vina moći da se degustiraju i njihovi čuveni konjaci.

Kako je saopšteno, vinarije iz Srbije koje će učestvovati na vinskom salonu su Podrum Radovanović, Matalj, Kovačević, Erdevik, Deurić, Milijan Jelić, Temet, Vinarija Zvonko Bogdan, Vino Budimir, Cilić gazdinstvo, Jović, Chichateau, Bikicki i sa Kosmeta vinarija Lakićević.

Iz Hrvatske će svoja vina izložiti vinarije Enjingi, Krauthaker, Coronica, Krajančić, Benvenuti, Bire, DeGrassi, Tomaz, Grgić, Zure, Rizman, Antunović, Braća Plančić, Ipša, Meneghetti i drugi, dok će Sloveniju predstaljvljati  vinarije Ščurek, Marijan Smičič, M-enostavno dobra vina, Gjerkeš, Penine Istenič, Sanctum, Klet De Baguer.

Presek regionalne vinske scene zaokružiće i makedonske vinarije Chateau Kamnik, Tikveš i Bovin i crnogorski gigant Plantaže, a BiH će biti predstavljena od strane vinarija Vukoje, Škegro, Milas, Podrumi manastira Tvrdoš, Vinogradi Nuić i Jungić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike