Ako niste dobili račun za struju za novembar, uradite sledeće za popust…

25.12.2023

16:29

0

U EPS-u su našli jednostavno „rešenje“ problema sa izdavanjem računa potrošačima zbog hakerskog napada, zbog kojeg je „ugrožen“ popust od 5%

Ako niste dobili račun za struju za novembar, uradite sledeće za popust…
Ilustracija - Copyright AP Photo/J. Scott Applewhite

Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu i dalje mogu da ostvare pravo na popust od 5% za redovno plaćanje, iako formalno kasne sa uplatom.

Ukoliko do 30. decembra uplate isti iznos koji je bio na računu za oktobar 2023, važiće im popust, saopštio je danas EPS.

Kako je navedeno, „Elektroprivreda Srbije“ na ovaj način želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za novembar izuzetno otežana.

Iz bezbednosnih razloga zaštite računarske mreže, i dalje su van funkcije portal "Uvid u račun", kao i uplate na šalterima EPS-a. Zbog bezbednosnih procedura nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku.

Kako je navedeno, svi IT sistemi EPS-a postepeno se opravljaju od sajber napada, a prioriteti su zaštita sistema i bezbednost podataka.

Računi za novembar su svakako veći jer je cena struje EPS-a povećana za 9,8%, ali bi prosečan račun trebalo da bude uvećan za oko 8%, jer sadrži i stavke koje nisu menjanje (takse, naknade, RTV pretplatu...).

EPS obračunava i dodatne popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20% do 40% za domaćinstava koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike