Ne brinite, niste zakasnili za popust: EPS produžio rok za plaćanje računa

28.11.2023

09:28

0

Autor: G.M.Š.

Građani koji nisu platili obavezu za struju jer su čekali da im stigne račun na papiru, neće trpeti zbog štrajka poštara

Ne brinite, niste zakasnili za popust: EPS produžio rok za plaćanje računa
Računi - Copyright 24sedam/Georgi Mitev Šantek Profimedia Ilustracija

Oktobarski račun za struju nije zakasnio ni za one koji ga nisu platili onlajn, iako su računi za struju na papiru kasnili zbog štrajka poštara. "Elektroprivreda Srbije“ produžila je rok dospeća računa za domaćinstva za oktobar 2023. godine: novi rok je 30. novembar.

Iako je situacija sa dostavom računa sada normalizovana, EPS na ovaj način „želi da izađe u susret građanima i da im omogući dodatno vreme da izmire svoje obaveze i ostvare pravo na popust od pet odsto za redovno plaćanje“.

Neki građani su već ostvarili pravo na popust jer nisu čekali paprine izveštaje nego su iskoristili portal "Uvid u račun“ na veb-sajtu "Elektroprivrede Srbije“.

Portal je namenjen svim kupcima na garantovanom snabdevanju (domaćinstvima i maloj privredi), a pokrenut je 1. novembra. Njime je omogućen brz i jednostavan pristup e-računu odmah po njegovom formiranju, kao i bezbedno i brzo plaćanje bez odlaska u poštu ili banku. Tu mogućnost do sada je iskoristilo više od 242.000 korisnika.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike