Klikom brže do popusta: Penzionerska kartica i na telefonu

19.12.2023

16:18

0

Autor: R.B.

Fond PIO poziva vlasnike penzionerske kartice da preko aplikacija prate popuste i svoje bodove

Klikom brže do popusta: Penzionerska kartica i na telefonu
Copyright Foto/ Miistarstvo finansija

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje pozvao je sve korisnike penzionerskih kartica da na svom mobilnom uređaju preuzmu aplikaciju „Penzionerska kartica”. Aplikacija je besplatna i jednostavna za korišćenje i pretragu, kaži iz Fonda.

U njoj se nalaze obaveštenja gde može da se iskoriste penzionerska kartica, koliki su popusti koje kompanije i institucije daju penzionerima, kao i na koje robe i usluge se popusti odnose.

Istovremeno, aplikacija omogućava korisnicima da prate stanje bodova koje dobijaju kupovinom, kao i da pročitaju najvažnije vesti u vezi s ovom karticom.

Među najčešćim pitanjima Fondu PIO, kada je reč o karticama, su kako se dodeljuju bodovi korisniku, kao i čemu služe dodeljeni bodovi onom ko koristi penzionersku karticu.

Iz Fonda objašnjavaju da za utrošenih 500 dinara, korisniku penzionerske kartice se dodeljuje jedan bod. Dodeljene bodove penzioner koristi za ostvarivanje dodatnih pogodnosti, oni se ne mogu zameniti za novac, i mogu se sakupljati i prenošenjem iz meseca u mesec.

Penzioner s karticom može ostvariti ukupan broj bodova na mesečnom nivou najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku Fonda.

Popuste kroz prijem bodova obezbeđuju ustanove, javna preduzeća, finansijske institucije, biblioteke, muzeji, pozorišta, banje, banke, sportski centri...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike