Penzionerske kartice: Sve adrese za popust na jednom mestu

02.10.2023

10:36

0

Autor: G.M.Š.

Stariji građani sa penzionerskim karticama sada imaju potpun način da vide gde sve imaju popuste

Penzionerske kartice: Sve adrese za popust na jednom mestu
Copyright Pixabay/ Ministarstvo finansija

Penzioneri koji imaju penzionersku karticu, u sistemu popusta koji važi od juče, mogu na više načina da se informišu o tome koje firme im daju niže cene za proizvode i usluge.

Na internet stranici vebsajta Fonda PIO, www.pio.rs/sr/privredni-subjekti, nalazi se pregled svih kompanija i institucija koje su sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje sklopili sporazum da uđu u sistem penzionerske kartice.

Spisak sa popustima dostupan je i na mobilnoj aplikaciji  "Penzionerska kartica" ,koja je besplatna za korisnike i dostupna na mobilnim uređajima u Play Store ili App Store, kao i na internet sajtu www.penzionerskekartice.pio.rs/.

Iz Fonda PIO su naveli da je korisnicima omogućena jednostavna i višestruka pretraga u ponuđenim bazama, po mestu, delatnosti ili nazivu firme.

Penzionerske kartice najstarijima omogućavaju brojne popuste i pogodnosti prilikom plaćanja roba i korišćenja usluga, za kartice se prijavilo više od 920.000 penzionera a u akciju se dosad uključilo blizu 700 firmi i institucija koje penzionerima obezbeđuju razne benefite.

Među njima je i Naftna industrija Srbije, koja obaveštava penzionere da je prilagođavanje njihovog sistema u toku i da će biti obavešteni kada će penzionerska kartica, odnos popusti, početi da važe na oko 300 benzinskih stanica u Srbiji.

Prilikom potpisivanja sporazuma sa NIS-om najavljeno je da će penzioneri koji imaju Penzionersku karticu imati popust na pumpama ove naftne kompanije od jedan do tri dinara po litru goriva, zavisno od vrste goriva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike