„Ne slušati društvene mreže“: Penzioneri će dobiti 20.000 dinara

19.10.2023

10:24

0

Autor: R.B.

Iz Ministarstva finansija upozoravaju na lažne vesti preko društvenih mreža koje se tiču pomoći penzionerima i penzija

„Ne slušati društvene mreže“: Penzioneri će dobiti 20.000 dinara
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarstvo finansija Republike Srbije upozorava građane da su se proteklih dana u javnosti pojavile lažne vesti sa lažiranim izjavama potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog, koje se plasiraju preko neproverenih, jednokratnih naloga na veb portalima, društvenih mreža i alata za onlajn komunikaciju, sa lažiranim logom medija i lažiranim izvorima i citatima.

Poslednja u nizu je, kažu iz Ministarstva, lažna vest da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara, te da će penzije biti umanjene, a koja se građanima direktno šalje preko platforme „Viber“.

- Nijedna od ovih informacija nije tačna, u pitanju su hakerske manipulacije koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, tako da očekujemo rešavanje u što bržem roku – kažu nadležni.

Iz Ministarstva finansija napominju da bi građani Srbije trebalo da se o svim važnim ekonomskim pitanjima u zemlji, odlukama države Srbije o isplatama pomoći i povećanju plata u javnom sektoru i penzija informišu isključivo na zvaničnim sajtovima Ministarstva finansija i Vlade Republike Srbije, „te preko proverenih medija, izbegavajući sumnjive veb sajt adrese“.

- Pomoć penzionerima od 20.000 dinara biće isplaćena krajem novembra ili početkom decembra, penzije su uvećane vanrednom indeksacijom od 5,5 odsto u oktobru, a očekuje se još jedno povećanje u januaru, kako penzija, tako i plata u javnom sektoru – naglašavaju iz Ministarstva finansija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike