Radnicima Pošte Srbije sledi povećanje plate?

20.08.2023

13:42

0

Đorđević je rekao da je ponosan na rezultate koji su postignuti

Radnicima Pošte Srbije sledi povećanje plate?
Ilustracija - Copyright Tanjug/ Pošta Srbije/ Vuk Branković

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da, zahvaljujući dobrim rezultatima, veruje da radnicima tog preduzeća mogu da se povećaju plate, saopštila je danas Pošta Srbije.

Kako je navedeno, u Pošti Srbije sprovodi se sistematizacija i reorganizacija u saradnji sa Ministarstvom finansija u cilju bolje organizacije posla, praćenja i analize, koja će da pomogne da se u svakom trenutku zna kako Pošta funkcioniše i šta je nužno učiniti za unapređenje posla i uslova rada zaposlenih.

"Kada je reč o radnicima, sa pravom verujemo da možemo, kada dođe vreme, da povećamo plate, isplatimo dobit, a sve to zahvaljujući dobrim rezultatima iz prethodne tri godine. Neto dobit Pošte Srbije, za samo sedam meseci ove godine, iznosi dve milijarde dinara. Imamo oročenih 12 miliona evra i 17 miliona dolara u bankama, dok je dug prema nama tri milijarde dinara", istakao je Đorđević.

Tanjug/Sava Radovanović
Zoran Đorđević

Prema njegovim rečima, Pošta Srbije nema dugovanja ni prema kome, niti je kreditno zadužena, a sve svoje dospele finansijske obaveze plaća uredno i na vreme, pri čemu početkom sledeće godine dolazi na fakturisanje sigurnih dodatnih 10 miliona evra.

Đorđević je rekao da je ponosan na rezultate koji su postignuti, naročito na ono što je zajednički, uz dogovor sa reprezentativnim sindikatima, učinjeno na velikom poboljšanju radno-pravnog i socijalnog statusa svih radnika i uslova u kojima vredno i odgovorno rade, poput godišnjih zdravstvenih pregleda, osiguranja radnika i imovine.

U saopštenju je istaknuto i da, kontinuiranim unapređenjem logističkih kapaciteta, automatizacijom i digitalizacijom procesa, investiranjem u održivu energiju ugradnjom solarnih panela u najvećim poštanskim centrima - Pošta Srbije nastavlja da povećava pouzdanost prerade, kako bi osigurala razvoj i obezbedila kapacitete koji prate povećanje obima postojećih usluga.

Tanjug/Sava Radovnović
Zoran Đorđević

"Nastavljamo sa ulaganjima u nove mašine i tehnologiju, obnavljamo vozni park. Primera radi, od marta 2021. godine, nabavljeno je novih 2.350 vozila, od čega je 2.200 vozila, kombija, mopeda i bicikala direktno angažovanih na dostavi pošiljaka, dok je za transport opredeljeno novih 150 teretnih vozila. Pored toga, kontinuirano radimo na poboljšanju kvaliteta usluga, a sve u cilju boljih i efikasnijih procesa sortiranja, pretovara, transporta, skladištenja, komisioniranja i drugih komercijalnih tržišnih zahteva", rekao je Đorđević.

Pošta Srbije podseća i da jedno od strateških opredeljenja tog preduzeća ostaje modernizacija i podizanje kapaciteta svih 15 preradnih centara u celoj zemlji, kao najznačajnijih činilaca poštansko-logističke infrastrukture.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike