Najveće plate i penzije u istoriji Srbije: Zahvaljujući Vučiću živeće se neuporedivo bolje!

15.08.2023

11:50

0

Plate i penzije od septembra će biti ubedljivo najveće u istoriji Srbije

Najveće plate i penzije u istoriji Srbije: Zahvaljujući Vučiću živeće se neuporedivo bolje!
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Već od 1. septrembra prosvetnim radnicima i studentskom standardu, kao i medicinskim sestrama rastu plate za 5,5 odsto, od oktobra rastu penzije za 5,5 odsto, za 14,6 od 1. januara kumulativno. To će biti ubedljivo najveće penzije i plate u istoriji.

Na ovaj način je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio rapidno povećanje penzija i plata u Srbiji.

- Penzija 2012. godine - 204 evra, penzija 2024. godine - 390 evra, približavamo se zacrtanom cilju da bude preko 450 evra do kraja 2025. Veoma sam srećan što ovo mogu da najavim penzionerima -  rekao je nedavno predsednik Vučić. 

Tanjug printscreen
 

Penzije su povećane za 20,8 odsto i sa novim povećanjem od 21 odsto Srbija će biti jedina zemlja u svetu gde su penzije povećane za 40 odsto.

Predsednik Srbije na nedavnoj konferenciji najavio je projekte koji se slobodno mogu nazvati "srpskim New dealom" jer su značajni za svakog građanina Srbije. 

Svi delovi zemlje imaće doprinos od velikih ulaganja u razvojne projekte.

Tanjug printscreen
 

Pored ulaganja u puteve, auto-puteve, bolnice i škole, ambiciozni plan predsednika do 2027. doprineće daljem razvoju ekonomije.

Progresivne ideje predsednika Vučića doprineće dodatnom smanjenju nezaposlenosti, povećanju standarda građana Srbije, kako mlađe, tako i starije populacije. Po najavi predsednika ove investicije neće zaustaviti rast plata i penzija, već pored toga obezbediti još sigurniju budućnost naših građana - mir, zdravlje i bolji standard. 

Tanjug printscreen
 

Predsednik Vučić je najavio da će svi planovi na izgradnji biti gotovi do decembra 2026. godine, a sve u susret 2027. godini kada će Srbija biti domaćin EXPO 2027.

Tanjug printscreen
 

- Beograd nećete moći da prepoznate, biće jedan od najlepših gradova na svetu, ne samo u Evropi. Ovo će značiti ogroman skok za ekonomiju naše zemlje i doprineće snažnom rastu i zato je za nas važno da se borimo i radimo što više, svi zajedno, da budemo ujedinjeni i da predstavimo našu Srbiju na najbolji način i uveren sam da ćemo u tome uspeti - najavio je predsednik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike