Ministarka Đedović otkrila koliko smo uštedeli odlaganjem grejne sezone

02.11.2022

08:53

1

Đedovićeva je istakla da je važno racionalno i odgovorno ponašanje države, privrede i građana i podsetila da su izdate smernice za uštedu

Ministarka Đedović otkrila koliko smo uštedeli odlaganjem grejne sezone
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović govorila je jutros o grejnoj sezoni u Srbiji, koja je danas uspešno počela, kao i da je odlaganjem iste ostvarena ušteda veća od 50 miliona evra.

Đedovićeva je istakla da je važno racionalno i odgovorno ponašanje države, privrede i građana i podsetila da su izdate smernice za uštedu električne energije. 

Ministarka je dodala i da se na nabavci energenata vredno radilo u prethodnom periodu, kao i da su pripremni radovi za grejnu sezonu završeni 10. oktobra. 

ATAImages/Miloš Tešić
 

- Situacija je globalno neizvesna i ne zavisi samo od nas i ono što smo mogli da uradimo jeste da pripremimo dovoljne rezerve energenata. U Mađarskoj imamo oko 380 miliona kubika gasa i to je nešto na čemu je tehnička vlada vredno radila, u skladištu Banatski dvor imamo oko 280 miliona kubika gasa. Ako dođe do nepredviđenih situacija imamo dovoljno energenata da to prebrodimo. Potrebno je da se uhodamo, primećeni su neki rutinski kvarovi, ali ništa što ranije nije bio slučaj, rekla je Ðedovićeva.


Poručila je i da će svi građani koji još nisu priključeni na sistem dobiti grejanje tokom dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike