Oglasio se i Siniša Mali iz Abu Dabija: Na kredit od milijardu dolara kamata samo tri odsto - to je u ovom trenutku nezamislivo

11.09.2022

11:50

0

Mali je istakao da na ovaj način Srbija snaži javne finansije i ima novca i da vrati neke stare kredite

Oglasio se i Siniša Mali iz Abu Dabija: Na kredit od milijardu dolara kamata samo tri odsto - to je u ovom trenutku nezamislivo
Siniša Mali - Copyright TANJUG/ RADE PRELIC

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Srbija sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisala sporazum o kreditu od milijardu dolara po kamatnoj stopi od samo tri odsto što je, ističe, veoma važna vest za građane Srbije jer sa tim novcem dodatno snažimo naše javne finansije.


-Kamatna stopa od samo tri odsto, to je u ovom trenutku nezamislivo. Kamatne stope su na tržištu sedam, 7,5 odsto. Samo na kamati štedimo 40, 45 miliona dolara - rekao je za Pink Mali, koji zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem boravi u zvaničnoj poseti UAE.

Mali je istakao da na ovaj način Srbija snaži javne finansije i ima novca i da vrati neke stare kredite.

-Sa druge strane, ovo nam daje mogućnost da reagujemo kada je nabavka gasa i nekih drugih energenata u pitanju, daje nam mogućnost da sa što manje negativnim posledicama prebrodimo ovu krizu - istakao je Mali.

Predsednik Srbije je prethodno izjavio da kada god je teško možemo da se oslonimo na Emirate.

-I tokom korone pomagali su i slali avione podrške“, istakao je Vučić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike