Bil Gejts opet negativno o kriptovalutama: Ne doprinose društvu kao druge investicije

31.05.2022

21:44

0

Najjača svetska kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji ojačala je za čak 5,8 odsto na 30.858 dolara na današnjem trgovanju u Londonu

Bil Gejts opet negativno o kriptovalutama: Ne doprinose društvu kao druge investicije
AP21292381511908 - Copyright Leon Neal/Pool Photo via AP

Suosnivač „Majkrosofta“, milijarder Bil Gejts, objasnio je zašto ne poseduje nijednu digitalnu valutu, odnosno zašto u njih ne ulaže.

Gejts je rekao da ne ulaže u kriptovalute zato što voli da ulaže u stvari sa „vrednim rezultatom“ i koje daju neki doprinos društvu.

- Volim da ulažem u stvari koje imaju vredan rezultat. Vrednost kompanija zasniva se na tome kako prave odlične proizvode. Vrednost kriptovaluta je upravo ono što neka druga osoba odluči da će neko drugi da plati za to, tako da ne doprinosi društvu kao druge investicije, rekao je on.

Bil Gejts je ranije izrazio skepticizam u vezi sa bitkoinom.


Ova Gejtsova izjava došla je usred izveštaja o padu vrednosti kriptovaluta, ali ipak situacija se poslednjih dana popravlja na bolje.

Agencije prenose da bitkoin beleži najveći rast poslednje dve nedelje približivši se danas nivou od 31.000 dolara, pošto je kinesko ublažavanje kovid mera podstaklo entuzijazam investitora za ulaganje u rizičniju imovinu.

Najjača svetska kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji ojačala je za čak 5,8 odsto na 30.858 dolara na današnjem trgovanju u Londonu, prenosi „Blumberg“.

Eter i druge manje kriptovalute, kao što je na primer avalanš, koji su pretrpele veliki pad prošle nedelje dok je bitkoin bio relativno stabilan, takođe su se oporavile. Eter je porastao za 6,6 procenata, dok su avalanš i solana skočili za 9,0, odnosno 6,0 odsto, respektivno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike