Njemu su kriptovalute posao, a ne veruje u svetlu budućnost bitkoina

21.05.2022

22:33

0

Kritikuje najpoznatiju svetsku kriptovalutu zbog neefikasnosti i visokog troška zbog negativnog uticaja na životnu okolinu

Njemu su kriptovalute posao, a ne veruje u svetlu budućnost bitkoina
Pixabay/BenjaminNelan

Sem Benkman-Frid, osnivač i glavni izvršni direktor menjačnice kriptovaluta FTX, kaže da ne veruje da bitkoin ima budućnost kao mreža za plaćanje.

Bitkoin je tokom protekle nedelje došao do najnižeg nivoa vrednosti od decembra 2020. godine, nakon što je došlo do kolapsa stejblkoin TerraUSD uz ogromne gubitke na tržištu kriptovaluta. Bio je to najgori pad vrednosti te valute od 2018. godine, kad je izgubio 80 odsto, piše „ITBizCrunch“ a prenosi „Bonitet“.

Benkman-Frid takođe kritikuje najpoznatiju svetsku kriptovalutu zbog neefikasnosti i visokog troška zbog negativnog uticaja na životnu okolinu.

Kao alternativu je predložio mrežu sa dokazom o udelu, za koju bi učesnici mogli da kupe tokene kako bi joj mogli pristupiti. Što više tokena imaju, to više mogu da rudare. Takve su mreže nužne kako bi kriptovalute postale opšteprihvaćen oblik plaćanja jer su jeftinije i troše manje energije.

On smatra kako bitkoin ne treba da nestane. Mogao bi u budućnosti da posluži kao imovina, roba i način skladištenja vrednosti, slično kao što se danas koristi zlato.

FTX je osnovan 2019. godine, a u februaru ove godine dobio je novu rundu investicija, nakon čega je njegova procenjena vrednost porasla na 32 milijardi dolara. Lično bogatstvo tridesetogodišnjeg Benkman-Frida je, prema proceni časopisa „Forbs“, oko 21 milijardu dolara, a smatraju ga i za jednu od četiri najmoćnije osobe u svetu kriptovaluta, preneo je „Investitor“.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti