Nema kripta za Ruse: Bajnens ograničava usluge po nacionalnosti

21.04.2022

08:56

1

Bajnens, najveća kripto berza po obimu trgovanja, saopštila je da ograničava usluge ruskim državljanima

Nema kripta za Ruse: Bajnens ograničava usluge po nacionalnosti
Copyright Foto:Pixabay/WorldSpectrum

U svetlu najnovijih sankcija Evropske unije (EU) prema Rusiji, počelko je najavljeno ograničavanje usluga ruskim državljanima i u kripto svetu. Bajnens, najveća svetska kripto berza po obimu trgovanja, ograničava usluge svakom ruskom državljaninu koji imaju kripto imovinu veću od 10.000 evra.

Sankcije EU protiv Moskve, usvojene ranije ovog meseca u okviru petog paketa kaznenih mera, obuhvatile su kriptovalute, banke, devize i finansijske trustove s ciljem da se zatvore potencijalne "rupe" koje bi Rusima potencijalno omogućile da prebacuju novac u inostranstvo.

Ruski državljani ili pravna lica u Rusiji čiji je saldo na kripto nalozima veći od 10.000 evra dobiće rok od 90 dana da zatvore svoje pozicije, saopšteno je iz Bajnensa, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da će sa računa na koje se odnose restriktivne mere EU biti moguće samo povlačenje sredstava i da neće biti dozvoljeno deponovanje ili trgovanje.

Ova odluka Bajnensa usledila je nakon što je kompanija prošlog meseca objavila da imaoci kartica sankcionisanih ruskih banaka neće moći da ih koriste na ovoj platformi i potvrdila da je ograničila pristup sankcionisanim pojedincima iz Rusije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike