Britanski tržišni regulator zabranio kripto berzu Bajnens

28.06.2021

09:26

0

Autor: S. G.

Bajnens je jedna od najvećih kripto berzi na svetu koja omogućava investitorima da onlajn kupuju i trguju kriptovalutama

Britanski tržišni regulator zabranio kripto berzu Bajnens
Foto:Pixabay/WorldSpectrum

Britanski finansijski regulator (FCA) zabranilo je rad popularnoj platformi za trgovanje kriptovaluta Bajnens.

– Bajnens Markits Limitidu nije dozvoljeno da preduzima bilo kakve aktivnosti u Velikoj Britaniji koje podležu regulisanju – navodi se u saopštenju FCA, prenosi američka tv stanica CNN.

Bajnens, jedna od najvećih kripto berzi na svetu, omogućava investitorima da onlajn kupuju i trguju kriptovalutama.

– Nijedan entitet u Bajnens Grupi ne poseduje bilo koji tip odobrenja, registracije ili licence za obavljanje regulisanih aktivnosti u Velikoj Britaniji – dodaje se u saopštenju.

Trgovanje kriptovalutama nije direktno regulisano u Velikoj Britaniji, a za druge srodne aktivnosti, poput prodaje finansijskih derivata, potrebno je odobrenje.

Saopštenje takođe sadrži upozorenje o volatilnosti kripto tržišta.

Pročitajte još

– Pazite se oglasa na internetu i na društvenim mrežama koji obećavaju visoke povrate na ulaganja u kripto imovinu ili proizvode povezane sa kripto imovinom – poručuje FCA.

Zabrana u Velikoj Britaniji došla je nakon vesti da su japanski regulatori u petak poslali upozorenje Bajnensu u kojem su naveli da ta platforma možda radi u toj zemlji bez odgovarajućeg odobrenja. Bajnens takođe više neće pružati usluge korisnicima u Ontariju, u Kanadi, od 31. decembra jer su i tamošnji regulatori pojačali nadzor nad kripto tržištem.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug