Počela isplata 10.000 dinara: Prvi na redu zaposleni u socijalnim ustanovama, pa mladi

15.04.2022

06:49

0

Polovinom januara svi zaposleni u zdravstvu dobili su po 10.000 dinara

Počela isplata 10.000 dinara: Prvi na redu zaposleni u socijalnim ustanovama, pa mladi
dinari profimedia-0374848413 - Copyright Profimedia

Jutros je počela isplata 10.000 dinara za zaposlene u socijalnim ustanovama.

Kako smo već pisali, ova novčana pomoć biće uplaćena na račune negovateljica, vaspitača u socijalnim ustanovama, odnosno domovima za stare, zaposlenima na održavanju higijene...

- Novac danas leže na račune zaposlenih u centrima za socijalni rad i ustanovama socijalne zaštite odnosno domovima za stare, domovima za lica ometena u razvoju, domovima za duševno obolela lica… To znači da na 10.000 dinara državne pomoći mogu da računaju negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno u domovima za stare, kao i zaposleni na održavanju higijene, stručni saradnici, administrativni radnici i drugi zaposleni . rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On je napomenuo da je reč o pomoći koju je nedavno najavio predsednik Aleksandar Vučić.


- Ovo je još jedno obećanje koje ispunjavamo. Pomoć je inicirao predsednik Aleksandar Vučić, jer kada je uplaćivana jednokratna pomoć zdravstvenim radnicima, zaposleni u socijalnim ustanovama nisu bili obuhvaćeni. Ovaj vid pomoći je samo jedan od načina da im se odužimo i predstavlja znak da osluškujemo potrebe naših građana. U potpunosti smo svesni njihovih potreba i zato pokušavamo da kao socijalno odgovorna država pomognemo, jer imamo dovoljno novca - naveo je Mali.

Polovinom januara svi zaposleni u zdravstvu dobili su po 10.000 dinara, a od ovog meseca su uvećane i plate u javnom sektoru za 7 do 8 odsto.

Stiže 100 evra i za mlade

Mladi će dobiti po još 100 evra državne pomoći koji će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca. Kao i za prošlu pomoć, i ovaj put će pravo na nju imati mladi od 16 do 29 godina.

Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

- Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne - rekao je nedavno ministar Siniša Mali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike