Nije nestašica nego…: Građani zgroženi, evo zašto su bile gužve na pumpama! (FOTO)

04.03.2022

12:50

2

Autor: 24sedam

Čitaoci 24sedam iznervirani ponašanjem pojedinih vozača na pumpama ovih dana šalju nam fotografije tipa „evo zašto bi moglo da bude nestašice“

Nije nestašica nego…: Građani zgroženi, evo zašto su bile gužve na pumpama! (FOTO)
thumbnail_Image2 - Copyright 24sedam/Čitalac 24sedam

Panika zbog moguće nestašice goriva u Srbiji poterala je brojne vozače ovih dana, a posebno sinoć, na benzinske pumpe. Ubrzo su se stvorili redovi kupaca koji su želeli da „za svaki slučaj“ napune svoje rezervoare i mirno dočekaju sledeće dane.

Međutim, neki od vozača su rešili da se obezbede i malo više i napune gorivo koliko god mogu, ne vodeći računa o tome da upravo takvo ponašanje dovodi do kratkoročnih veštačkih nestašica i u situaciji kada, kao sada, goriva ima i više nego dovoljno za normalnu upotrebu.

Građani su zgroženi ovakvim ponašanjem i redakciji 24sedam su poslali nekoliko fotografija primera ovakvog bahatog ponašanja.

- Imam nekoliko automobila jer imam i firmu ali sam došla normalno na pumpu da napunim gorivo. A ispred mene čovek sipa i u rezervoar i u kante u gepeku, koliko može. Sipa kao da više nikada neće biti goriva – kaže jedna iznervirana Užičanka.

Prema onome u šta se uverila ekipa 24sedam, goriva danas ima na svim pumpama a redova nema. Iz NIS-a tvrde da će benzina i dizela biti jer su obezbedili pume i za povećanu potražnju.

Panika je srećom potrajala samo dan, dva a normalizaciji stanja je doprinela i hitra reakcija tržišne inspekcije koja je odmah naterala vlasnike benzinskih pumpi da prekinu sa nezakonitim ograničavanjem količine goriva koje može da se natoči, što je bio jedan od „okidača“ širenja panike društvenim mrežama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike