Snažna podrška domaćoj poljoprivredi: Upotreba naprednih tehnologija i digitalizacije agrara

25.05.2023

09:23

0

Autor: 24sedam

Na međunarodnom Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu Banca Intesa je predstavila bogato iskustvo grupe kada je reč o ekspertizi i pristupu naprednim praksama

Snažna podrška domaćoj poljoprivredi: Upotreba naprednih tehnologija i digitalizacije agrara
Intesa na Sajmu poljoprivrede - Copyright 24sedam/Promo/Banka Intesa

Banca Intesa, kao deo međunarodne grupacije Intesa Sanpaolo, je na 90. međunarodnom Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavila bogato iskustvo grupe kada je reč o ekspertizi i pristupu naprednim praksama, kao i upotrebi savremenih tehnologija i podsticanja inovacija u domaćoj poljoprivredi.

U okviru konferencije "Inovacije i investicije" zaključeno je da je digitalizacija u potpunosti ušla u sve segmente života i poslovanja, kao i da su transformisani svi aspekti poslovanja privrede. Takođe, predstavljen je značaj i neophodnost da se poljoprivreda intenzivno menja pod uticajem tehnoloških promena i da je potrebno pružiti adekvatnu podršku i ponudu koja će odgovoriti ovim potrebama.

- Živimo u vreme naprednih tehnologija i ubrzane transformacije svih industrija koja je donela promene i u segmete poslovanja privrede. Na sajmu poljoprivrede smo imali priliku da vidimo da se, iako tradicionalno percipirana kao grana privrede koja ima ograničen potencijal za digitalizaciju, poljoprivreda intenzivno menja pod uticajem veštačke inteligencije, robotike, nanotehnologije. Primena inovativnih rešenja i digitalizacije u agraru svakako je šansa i prilika, ali i evidentno potreba i nužnost - istakao je Željko Petrović, član IO Banca Intesa i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

Učesnici konferencije su posebno istakli da je podrška poljoprivredi od izuzetne važnosti imajući u vidu procene da će svetska populacija dostići cifru od 10 milijardi do 2050. godine i da će, za samo tri decenije, biti potrebno povećati proizvodnju hrane za 70 odsto.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike