I paori će se pitati za agrarni budžet

24.05.2023

10:10

0

Na sastanku poljoprivrednih udruženja i resorne ministarke dogovoreno formiranje nacionalnog saveta

I paori će se pitati za agrarni budžet
Jelena Tanasković - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Budući Nacionalni savet za poljoprivredu, u kome će pored predstavnika vlasti biti i predstavnici poljoprivrednih udruženja, radiće na pripremi agrarnog budžeta, izjavila je resorna ministarka Jelena Tanasković.

- U nacionalnom savetu bi bila sva udruženja i tako bismo imali neophodnu kritičnu grupu koja bi zajedno sa nama kreirala budžet. Svi bi izneli svoje predloge, obrazložili ih i zajedno bi se dogovarali koliko novca možemo da opredelimo za koju namenu - rekla je Tanasković o dogovoru sa nedavnih pregovora s poljoprivrednicima nakon protesta ratara i mlekara.

Tanasković je istakla da poljoprivrednike u Srbiji danas najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, napominjući da su dogovorene mere usmerene upravo na prevazilaženje tih problema.

Ona je za danas popodne najavila sastanak sa predstavnicima lanca primarnih proizvođača i prerađivača u mlekarstvu na kome bi trebalo da se razgovara o tome kako da se premoste naredna dva, tri meseca dok ne dođe do opadanja zaliha kod mlekara.

Prema njenim rečima agrarni budžet za ovu godinu će sa najnovijim davanjima, iznositi između 115 i 120 milijardi dinara, što je najviša suma koja je do sada opredeljena za poljoprivredu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike