Veliki novinarski transfer: Uroš Davidović i “Dobra zemlja” nedeljom na Agro TV

04.02.2022

14:53

0

Autor: 24sedam

Agro TV, televizija posvećena najaktuelnijim pitanjima i stručnim savetima iz oblasti agrikulture, hortikulture, stočarstva i ekologije jača svoj tim

Veliki novinarski transfer: Uroš Davidović i “Dobra zemlja” nedeljom na Agro TV
Uroš Davidović 12 - Copyright Raf TV

Apsolutno najgledanija emisija o poljoprivredi na svim kanalima, "Dobra zemlja" i njen autor Uroš Davidović od prošle nedelje deo su tima Agro TV. Naime, ova kultna emisija od sada će se emitovati nedeljom na kanalu Agro TV!

Televizija Agro TV, koja svoj program emituje u okviru medijske kuće "Arena Channels Group” pokrenuta je sa jasnim ciljem i idejom da se poljoprivrednicima u našoj zemlji na dnevnom nivou pruže jasne i sadržajne informacije na aktulne teme. Reč je o jedinom i jedinstvenom televizijskom program koji je 365 dana u godini posvećen poljoprivredi.

Agro TV
 

Agro TV je posvećen najaktuelnijim pitanjima i stručnim savetima iz oblasti agrikulture, hortikulture, stočarstva i ekologije. Gde se nalaze nova tržišta, šta treba proizvoditi i uzgajati, na koji način, kada je pravi trenutak za prodaju i kako se pripremiti za izvoz na evropsko tržište su samo neke od tema kojima se bavi ovaj medij.

Upravo u cilju daljeg snaženja i poboljšanja kvaliteta programa, angažovan je Uroš Davidović, dokazani novinar i voditelj koji će ubuduće svake nedelje na Agro TV u okviru emisije “Dobra zemlja” olakšavati posao poljoprivrednicima u Srbiji.

- Dobra zemlja, apsolutno najgledanija emisija o poljoprivredi na svim kanalima je od prošle nedelje na pravom mestu, Agro TV-u, tako da vam i ove nedelje donosimo fantastične i neverovatno raznolike teme. Od eksluzivnih mašina od po 400 konjskih snaga do traktora koji su napravljeni "za narod”. Od priča o stotinama hiljada tona ruskog đubriva do priče običnih ljudi koji se bave proizvodnjom cveća. Preko Smedereva od Subotice do Paraćina, preko Mitrovice, od Čačka do Požarevca i ove nedelje posvećena ekipa je prešla preko hiljadu kilometara da vam donese najbolje priče srpske poljoprivrede. Mehanički smo testirali, i rasklopili TAFE traktor posle 5000 radnih sati i ponovo postavili pitanje, vredi li više od IMT-a? Šta je stradalo i da li je to traktor za 10 000 radnih sati?  Ekološki a jeftnije, izolacija svinjaca i objekata najobičnojom trskom koja je možda bolja od stirodura? Čudno pitanje ali s dobrom poentom, koliko svinja vam treba za John Deer – samo su neke od teme koje će ubuduće u okviru emisije “Dobra zemlja” obrađivati Uroš Davidović.

Agro TV
 

Bitan segment nove emisije, po rečima Davidovića, biće posvećen i predstojećim praznicima.

- Cveta li cveće u cvećarstvu dok se sprema prodaja za 8. mart, i još zanimljivije da li postoji lekovito cveće u saksijama? Šta je to “klik” rezidba i kako da istom pomotehničkom operacijom u različito vreme, smanjite ili povećate bujnost voća.

Takođe, ubuduće, Agro TV, konkretno emisija “Dobra zemlja”, biće jedinstveni informator za poljoprivrednike u kojem će gledaoci dobijati informacije iz prve ruke od najupućenijih.

Agro TV
 

- Ono što ne radi nijedna poljoprivredna emisija, potpuno drugačije, ministar poljoprivrede, lično i direktno odgovara na pitanja gledalaca, bez uvijanja, bez cenzure poljoprivrednici imaju prava da pitaju šta god žele. “Dobra zemlja”, nema bolje od nje, na Agro TV-u, regionalnom specijalizovanom kanalu za poljoprivredu i život na selu, premijerno izdanje svake nedelje od 8h ujutru, reprizni termin istog dana popodne u 18h.

Uroš Davidović je rođen u Smederevskoj Palanci, a studije veterine na Veterinarskom fakultetu u Beogradu završio je 2006. godine u roku. Tri puta je proglašavan za najboljeg studenta Veterinarskog fakulteta, a 2004, pre završetka školovanja, počeo je sa radom kao novinar zajedno sa pokojnim Zaharijem Trnavčevićem, u emisiji "Znanje na poklon”.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike