Sneg se otopio, a kod Dragoljuba u podrumu pravo jezero: Više od 10 godina fekalije mu se ulivaju u kuću (FOTO)

24.12.2021

07:00

0

Dragoljub Putinčanin iz Batajnice više od dve decenije muku muči sa vodom i fekalijama koje mu se ulivaju u podrum i garažu porodične kuće

Sneg se otopio, a kod Dragoljuba u podrumu pravo jezero: Više od 10 godina fekalije mu se ulivaju u kuću (FOTO)
Batajnica poplava - Copyright 24sedam

"Sagradio sam kuću ovde u Batajnici još 1987. godine. Do bombardovanja nismo imali nikakvih problema. Kada je pala prva bomba bila je tolika detonacija da su mi se vrata od garaže otvorila. I tada su počele muke"

Ovako za 24sedam priča Dragoljub Putinčanin koji živi u Ulici Dalmatinskih brigada u Batajnici i više od dve decenije, muku muči sa vodom i fekalijama koje mu se ulivaju u podrum i garažu porodične kuće.

24sedam/J.B.
 

Još veći problemi su nastali kada je naselje počelo da se širi i broj domaćistava povećava, a ne rešava se glavni problem - kanalizacija.

Iako tokom leta nema čestih poplava, jer su kiše slabije, problem postaju i komarci koji se, kako nam priča, naročito množe u prostorijama u kojima voda izbija.

24sedam/J.B.
 

Ipak, za ovog čoveka strepnja od poplave kreće već od proleća.

- Leto je bilo skroz suvo. Međutim, čim je počela kiša, opet se isto desi. Nadamo se da će neko rešenje da se nađe, te da ćemo napokon moći da ne strepimo od svake veće kiše i snega - zaključuje naš sagovornik.

Da se radi na rešavanju probema nepostojanja kanalizacije u tom zemunskom naselju, kao i da je to najveći problem, ukazao je nedavno i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je obišao Batajnicu sa svojom pokretnom kancelarijom.

Rekao je da će se taj problem rešiti izgradnjom fabrike za preradu otpadnih voda, ali da za to treba izdvojiti velika sredstva, o čemu se pregovara sa Evropskom unijom.

Beoinfo
 

Izbijaju podzemne vode

S druge strane, problem poslednjih meseci imaju i žitelji Ulice male međe u Batajničkom naselju Šangaj, jer im podzemne vode prave haos, zbog kog često ne mogu ni da izađu iz svojih kuća.

24sedam/J.B.
 

Upravo zbog ovog problema pre nekoliko dana, održan je sastanak između predsednika opštine Zemun, s jedne strane, i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, pomoćnika gradonačelnika Andreje Mladenovića, predstavnicima Infrastruktura železnice Srbije, DP ”Galovica”, JVP ”Srbijavode” i Saobraćajnog instituta CIP, kao i sa drugim relevantnim institucijama koje su uključene u rešavanje datog problema, s druge strane.

S obzirom da je došlo do pogoršanja stanja predsednik Gradske opštine Zemun doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije Gradske opštine Zemun u naseljima Batajnica i Ugrinovci.

24sedam/J.B.
 

Na sastanku je rečeno, kako je saopšteno, da će nadležne službe preduzeti sve potrebne mere u cilju sprovođenja vanredne odbrane od poplava unutrašnjih voda na hidromeliracionom sistemu u naselju Šangaj.

- Prijem vode u kanalsku mrežu je izrazito usporen, voda se izliva iz kanala, zadržava se na okolnom terenu, a voda iz sistema Železnica Srbije se upušta u kanale sa nedovoljnom propusnom moći što dodatno izaziva plavljenje većih površina zemljišta i ugrožava stambene objekte na području Batajnice. Takođe, plavljenje je ugrozilo i delove Batajnice i Ugrinovaca koji nisu povezani na kanalsku mrežu - navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike