Kiša svaki put parališe naselje Vojvode Vlahovića: Umesto čizama i kajaka, stanarima je potrebna kanalizacija

21.05.2021

17:30 >> 10:09

0

Ekipe JKP Beogradski vodovod i kanalizacija su u voždovačkom delu naselja pre dve godine uradile atmosfersku kanalizaciju, koja je delimično rešila ovaj pro

Kiša svaki put parališe naselje Vojvode Vlahovića: Umesto čizama i kajaka, stanarima je potrebna kanalizacija
Copyright Facebook/Udruženje građana "Moje naselje"

Stanari naselja Vojvode Vlahovića vode višedecenijsku bitku sa kanalizacijom, jer svaki put kada prestonicu zadese obilne padavine, oni se suočavaju sa izlivanjem otpadnih voda i potopima, zbog kojih ne mogu da izađu iz svojih domova.

Jedini funkcionalan prilaz naselju stanari imaju u Ulici braće Jerković, kod okretnice linije 26, a kroz Ulicu vojvode Vlahovića prolazi samo mini-autobus linije 26L, te kada dođe do velikih padavina, građani ostanu potpuno paralizovani.

Ekipe JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” su u voždovačkom delu naselja pre dve godine uradile atmosfersku kanalizaciju, koja je delimično rešila ovaj problem. Međutim, prema rečima predstavnika Udruženja građana “Moje naselje” Marka Mladenovića, neophodno je postaviti je i u zvezdarskom, tačnije gornjem delu Vojvode Vlahovića.

Trenutno u naselju, i komentar komšinice koji je na mestu:"Da me pogrešno ne shvatite, ko srećniji od mene da nam naselje izgleda prelepo i da se opštine udruže i odrade ulice i sve sto nam je potrebno… ali sam samo htela da pokazem da taj zidic štiti nečiju imovinu…"@opstina.vozdovac @vozdinfo @go_zvezdara @beogradskiprojekti @moj_beo_grad @beogradskiprojekti @bg_uzivo @beograd.uzivo

Posted by Moje naselje on Понедељак, 22. јун 2020.

– Tada je atmosferska kanalizacija urađena samo u donjem delu naselja, okrenutom ka Braće Jerković. Ali s obzirom na to da se naselje nalazi na brdu, tokom padavina se sva voda sa gornjeg dela sjuri u donji, te dolazi do začepljenja – rekao je za 24sedam Mladenović, i dodao da nijedan recipijent ne može da primi veliku količinu vode.

Predstavnik Udruženja građana “Moje naselje” Marko Mladenović Printscreen/YouTube

Naš sagovornik podseća da su ranijih godina zadržavanja vode bila mnogo veća, čak i po nekoliko sati, te da se svaki put pravilo ogromno jezero, i ističe da se zajedno sa kišom iz zvezdarskog dela ka voždovačkom delu slivaju i otpadne vode, šut i prljavština, koji dodatno zapušuju donji deo naselja.

Posted by Moje naselje on Понедељак, 08. јун 2020.

– Jedino rešenje je da se uradi atmosferska kanalizacija i u gornjem delu naselja, kako bi se ta voda usmerila u prave tokove i kako ne bi dolazilo do ovog problema – navodi on.

Mladenović ističe da je najveći problem naselja Vojvode Vlahovića taj što stanari čekaju da se završi izgradnja mokroluškog kišnog kolektora, koji je došao do Vitanovačke ulice, i koji tako stoji već nekoliko godina.

Pročitajte još

– Kolektor bi trebalo da se produži ispod našeg naselja, i da se pokupi Kumodraški potok, zajedno sa fekalijama atmosferske vode naselja Stepa Stepanović – pojašnjava naš sagovornik.

“Grad daje prazna obećanja”

Predstavnik UG “Moje naselje” za 24sedam navodi da Grad uvek obećava, ali nikako da počne sa realizacijom rešenja za ovaj problem s kojim se svaki stanar suočava.

– Mi, kao stanari, ne možemo samostalno ništa da rešavamo, jer su u pitanju kapitalni projekti. Kanalizacija postoji, samo je sprovedena ka mestu gde bi trebalo da bude budući fekalni kolektor. Takođe, na dnu Kumodraškog potoka postoji veliko fekalno jezero, koje se svaki put kad su obilne padavine izlije – ističe Mladenović.

Naš sagovornik zaključuje da Grad mora prvenstveno da završi izgradnju kolektora koji bi imao posebne slivove za fekalnu i atmosfersku kanalizaciju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike