Da li znate koje je beogradsko naselje najčistije?

04.07.2023

16:11

0

Na održavanju javnih površina u Beogradu na vodi svakodnevno je angažovano čak nekoliko desetina radnika, što ga čini najčistijim naseljem u prestonici

Da li znate koje je beogradsko naselje najčistije?
Copyright Promo

Sava Promenada, Savski trg i krug oko Geozavoda spadaju u najposećenije delove grada, a kako se higijena nalazi visoko na listi prioriteta Belgrade Waterfront-a, na održavanju ovih javnih površina na desnoj obali Save neprekidno je angažovano čak nekoliko desetina radnika. Zahvaljujući njihovom zalaganju i perfektnoj organizaciji, Beograd na vodi se nalazi na samom vrhu najčistijih i najurednijih delova grada, na zadovoljstvo stanara, posetilaca i brojnih turista.

Ulični mobilijar - klupe, kante za otpad, žardinjere u kojima se uvek nalazi sezonsko cveće – redovno se peru i servisiraju, kako bi Sava Promenada, Savski park i ostali delovi Beograda na vodi uvek izgledali baš kao i prvog dana. Ukoliko postoji potreba za zamenom ili popravkom, to se radi odmah, jer su bezbednost i komfor posetilaca i stanara jedan od najvažnijih postulata kompanije Belgrade Waterfront. Beograd na vodi je jedino gradilište u gradu koje ima posebne platforme sa prskalicama, koje temeljno peru gradilišna vozila, kako na ulicu ne bi izneli ni grumenčić zemlje.

Promo
 

I kad su u pitanju najmlađi, bezbednost je na najvišem nivou. Sva igrališta u Beogradu na vodi – a ima ih duž Sava Promenade, u Savskom parku i u uređenim dvorištima uz svaku zgradu – sertifikovana su i pažljivo se održavaju. Ekipe redovno nadziru da li je nekoj igrački potrebo servisiranje. Svako igralište ima tartan podlogu, a eventualni padovi maksimalno su ublaženi. Mekane podloge se redovno peru, pa je osim bezbednosti, zagarantovan i visok nivo higijene. Roditelji tako mogu da se opuste uživajući u pogledu na zelenilo i na svoje mališane koji se bezbrižno zabavljaju na jednoj od brojnih sprava koje im razvijaju motoriku i kreativnost.

Promo
 

Ceo Beograd na vodi prilagođen je održivim vidovima saobraćaja, što znači da pešaci i biciklisti imaju prioritet. Mreža biciklističkih staza pruža se kroz ceo projekat, duž svih saobraćajnica i Sava Promenade, povezujući desnu obalu Save od SRC „Milan Gale Muškatirović“ do Ade Ciganilje, a horizontalna signalizacija na biciklističkim stazama osvežava se svake godine. I staze namenjene pešacima besprekorno se održavaju, kako na njima ne bi bilo fleka ili drugih oštećenja.

Promo
 

Kompanija Belgrade Waterfront daje doprinos očuvanju životne sredine i kroz reciklažu IT otpada i plastične ambalaže, a u čitavom naselju instalirana je LED rasveta, čime se ostvaruju velike uštede električne energije.

Promo
 

Izgradnjom Beograda na vodi dodatno je učvršćena odbrana našeg grada od poplava. Nivo obaloutvrde je sa nekadašnjih 77,5 podignut na 78,5 metara, čime se sprečeva izlivanje reke čak i prilikom veoma visokih vodostaja, kakvim svedočimo ovih dana. Terase nad rekom, koje u drugim delovima godine okupljaju ljubitelje reke i romantičare željne uživanja u najlepšim zalascima sunca, projektovane su tako da tokom visokog vodostaja budu pod vodom, a posle njenog povlačenja detaljno se peru i spremne su da dočekaju nove posetioce.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike