Na Kuli Beograd oživljeno sećanje na legendarnog Momu Kapora!

08.04.2023

22:47

0

Momo Kapor, iako po rođenju Sarajlija, bio je i ostao jedan od najpoznatijih stanovnika naše prestonice, koji je svojim pričama, slikama i crtežima svedočio o jedinstvenoj "magiji Beograda"

Na Kuli Beograd oživljeno sećanje na legendarnog Momu Kapora!
Copyright Printscreen / Tanjug

Osmo aprilsko veče na Sava promenadi proteklo je u znaku obeležavanja godišnjice rođenja legendarnog srpskog slikara, književnika i novinara Mome Kapora, čiji su lik i delo oživljeni na medija-fasadi Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu, saopštila je kompanija „Belgrade Waterfront“.

Kako je navedeno, Momo Kapor, iako po rođenju Sarajlija, bio je i ostao jedan od najpoznatijih stanovnika naše prestonice, koji je svojim pričama, slikama i crtežima svedočio o jedinstvenoj „magiji Beograda“.

- Gajeći posebnu ljubav prema Savamali, ovaj slavni književnik često je voleo da posećuje i kultni hotel „Bristol“, zadivljujuće remek-delo čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, koji će uskoro, zahvaljujući kompaniji „Belgrade Waterfront“, zasijati sjajem kakvim nije odisao decenijama i ponovo postati centar mondenskog života u Beogradu, baš kao što je to bio u ono romantično doba s početka 20. veka - ističe se u saopštenju.

Veličanstvenom animacijom na Kuli Beograd, „Belgrade Waterfront“ je od zaborava otrgnuo još jednog srpskog velikana, koji je spajajući književnost sa umetnošću na najlepši način opisao senzibilitet i duh grada na ušću Save u Dunav i ponovo pokazao s koliko pažnje pristupa obeležavanju značajnih datuma u Srbiji, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike