Gradonačelnik Šapić: Grad preuzima kontrolu i naplatu karata u javnom prevozu

06.02.2023

19:10

0

Grad raskida ugovor sa firmom "Kentkart" - rekao je gradonačelnik

Gradonačelnik Šapić: Grad preuzima kontrolu i naplatu karata u javnom prevozu
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić - Copyright Printscreen/RTS

Nakon naredne sednice Skupštine grada Beograda kada bi trebalo da se ispune svi formalno-pravni uslovi, Grad Beograd će početi sa kontrolom i naplatom karata posredstvom novoformiranog preduzeća, najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

- Grad raskida ugovor sa firmom "Kentkart", a posao kontrole i naplate karata preuzima preduzeće koje smo formirali pred Novu godinu. Uspeli smo i da neke linije učinimo frekventnijim. Ipak, u gradu imamo izvesne „duboke sisteme”, koji nemaju veze sa političkim strukturama, već je reč o ljudima kojima, recimo se ne isplati da gradski prevoz bolje funkcioniše, da red vožnje bude optimalniji, da se tačno zna koliko se benzina sipa a koliko realno potroši, i tako dalje...Učiniću sve da zaštitim i Beograd i Beograđane od takvih ljudi i uvedem red gde god to budem mogao - rekao je Šapić za „Beogradsku hroniku”.

24sedam/Luka Đorđija Talevski
 

Takođe, dodao je Šapić, na sednici bi trebalo da se nađe i odluka da se u svim ulazima zgrada postave infotable, odnosno monitori na kojima će građani moći da se informišu o najznačajnijim radovima, promeni režima saobraćaja i slično, koji će biti antivandalski.

Nakon rekonstrukcije Savski kej će biti uređen i biće sređena sva tri nivoa - uz Savu, središnji zeleni pojas i poslednji gde je biciklistička staza i šetalište, najavio je Šapić.

- Ugovori sa onima koji su izlicitirali trebalo bi da budu potpisani u februaru, projekat dovođenja infrastrukture je gotov, građevinska dozvola za nju je spremna, uskoro krećemo sa izvođenjem radova. Na ovoj sednici Skupštine grada očekuje nas usvajanje plana za drugi deo priobalja. Nadam se da će čitavo beogradsko priobalje u roku od godinu, godinu i po dana da bude onako kako treba da izgleda u ozbiljno uređenom gradu - istakao je Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike