Ima rešenja za novi soj? "Ruski preparat efikasan protiv omikrona"

29.11.2021

19:41

0

Na pitanje da li je "Mir 19“ efikasan u lečenju soja omikron, direktorka FMBA je odgovorila potvrdno

Ima rešenja za novi soj? "Ruski preparat efikasan protiv omikrona"
Copyright Profimedia

Ruski preparat protiv virusa korona „Mir 19“ će biti efikasan protiv novog soja omikron, izjavila je direktorka Federalne biomedicinske agencije (FMBA) Veronika Skvorcova.

Zadali smo sebi zadatak da napravimo protivvirusne etiotropne visokospecifične preparate koji bi ostali univerzalni čak i u slučaju pojave novih mutacija virusa, rekla je Skvorcova. "Naš institut za imunologiju je napravio takav preparat  – 'Mir 19'“, dodala je ona.

Na pitanje da li je "Mir 19“ efikasan u lečenju soja omikron, direktorka FMBA je odgovorila potvrdno.

Prema njenim rečima, biće potrebno oko devet dana da FMBA napravi test za otkrivanje novog soja.

Istovremeno, ona je istakla da druga faza kliničkih ispitivanja tog preparata pokazuje njegovu prednost u odnosu na postojeće preparate protiv kovida.

- Druga faza kliničkih ispitivanja potvrdila je visoko pouzdanu prednost ovog protivvirusnog preparata – ne u odnosu na placebo, već na standardnu terapiju koju pacijenti primaju u bolnici“, napomenula je Skvorcova za televiziju "Rusija 24“.

Ranije je Ruski centar za direktne investicije (RFPI) javio da je Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" počeo da radi na novoj verziji vakcina "Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i „Sputnjik lajt“ protiv novog soja omikron.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike