Ko odbije da nosi masku, plaća 235 evra! Omikron vraća stare mere u Veliku Britaniju

29.11.2021

06:30

0

Nova pravila će početi kaznama kada se danas usvoji zakon u parlamentu, a stupiće na snagu u utorak u četiri sata ujutru

Ko odbije da nosi masku, plaća 235 evra! Omikron vraća stare mere u Veliku Britaniju
Tan2021-11-28_172217679_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)

Osobe koje odbiju da nose maske u javnom prevozu ili u prodavnicama u Velikoj Britaniji biće kažnjeni sa 200 funti (oko 235 evra) za prvi prekršaj, preneo je "Miror".

Premijer Boris Džonson je vratio obavezno nošenje maske kako bi se sprečilo širenje korona soja, omikrona.

Nova pravila će početi kaznama kada se danas usvoji zakon u parlamentu, a stupiće na snagu u utorak u četiri sata ujutru.

Svako ko zaboravi ili odbije masku, platiće 200 funti prvi put, a svaki naredni prekršaj se naplaćuje duplo.

To znači da drugi put ako osoba nema masku plaća 400 funti, treći put 800, a kazna može najviše da stigne do 6.400 funti.

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)
 

 

Pravila se ne primenjuju za u ugostiteljstvu, konkretno u restoranima i pabovima, na koncertima i raznim događajima, niti parlament može naterati poslanika da nosi masku u skupštini.

Premijer Boris Džonson saopštio je da će svi koji dolaze u zemlju morati da prilože negativan test i da je vreme da se pojača primena trećih doza vakcine.

-Zahtevaćemo od svakog ko uđe u Veliku Britaniju da uradi PCR test do kraja drugog dana nakon dolaska i da se samoizoluje dok ne dobije negativan rezultat - rekao je Džonson na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

On je saopštio da će oni koji su bili u kontaktu sa ljudima za koje se sumnja da su pozitivni na novi soj Omikron, morati da se izoluju na 10 dana, bez obzira da li su vakcinisani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike