Obistinjuju se tvrdnje o Džozefu Bajdenu i skrivenom planu: Duboka država instalira Kamalu Haris

19.11.2021

20:05

0

Potpredsednica je danas preuzela predsedničke dužnosti, čemu je, kako se sumnjalo, težila otkad se uspela na poziciju sa koje je samo jedan korak deli od toga

Obistinjuju se tvrdnje o Džozefu Bajdenu i skrivenom planu: Duboka država instalira Kamalu Haris
bajden kamala profimediax-0146553249 - Copyright Profimedia

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden završio je danas u bolnici zbog kolonoskopije. Pošto će zahvat biti obavljen pod totalnom anestezijom, dužnost predsednika prebačena je na potpredsednicu Kamalu Haris.

Uobičajeno je da potpredsednik preuzima predsednička ovlašćenja dok se predsednik podvrgava medicinskoj proceduri koja zahteva anesteziju, ali je ova vest u svetskim medijima odjeknula sa drugačijim tonom posle tvrdnji o tome da je plan oduvek bio da se Bajden proglasi nepodobnim da obavlja dužnosti i da na njegovo mesto dođe potpredsednica Haris.

Nezadovoljstvo građana, pa i medija doskoro naklonjenih Bajdenu bilo je sve izraženije, naročito zbog njegovih čestih gafova.

Njegovo skorašnje „rukovanje" sa nepostojećim sagovornikom na pozornici u Nju Džerziju bio je samo poslednji u nizu blamova. 

Ispad za ispadom

- Džo Bajden je senilan… U mesecima uoči prošlogodišnjih izbora i sama Bajdenova porodica znala je savršeno dobro da se on nalazi u stanju potpunog kognitivnog opadanja. Brinuli su zbog toga. Rekli su i drugim ljudima da brinu zbog toga i zahvaljujući tome i mi znamo za to. Ali niko nije učinio ništa da spreči Bajdenovu predsedničku kandidaturu - izjavio je Taker Karlson, konzervativni voditelj na „Foksu“ i jedan od najpopularnijih autora emisija na američkim kablovskim mrežama.

Tanjug/AP Photo/Evan Vucci
 

Ovu svoju tvrdnju izneo je krajem avgusta, a i pre i posle toga bilo je znakova da sumnja u Bajdenove mentalne kapacitete nije neopravdana.

U nekoliko navrata niko nije mogao da razume o čemu predsednik Amerike priča i šta mrmlja. Za svog pokojnog sina Boa Bajdena rekao je da je bio državni tužilac SAD, a imena šefa Pentagona Lojda Ostina nije mogao da se seti, nazvavši ga „tipom koji vodi onu tamo jedinicu“. Osim toga, nije mogao da se seti ni imena premijera Australije Skota Morisona, već ga je oslovio kao „onog momka odozdo“.

Na sve to, zaspao je tokom konferencije o klimatskim promenama u Glazgovu, što mu nije prvi put. Prethodno je zaspao i kada mu se pred kamerama obraćala Hilari Klinton da podrži njegovu predsedničku kandidaturu, a spavao je u javnosti i 2011. kao potpredsednik Amerike dok je predsednik Obama govorio o budžetu.

Bilo je i spekulacija da se tokom nedavnog susreta Bajdena sa papom Franjom u Vatikanu dogodio neprijatni incident zbog koga su Bajdenu morali da presvlače pantalone. 

Amerikom ne upravlja Bajden

Sredinom ove godine američka istoričarka i nekadašnja savetnica bivšeg američkog predsednika Ronalda Regana za Rusiju Suzan Masi izjavila je da se „američkim medijima ne može verovati", a sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena nazvala je marionetom.

Ona je za ruske medije pričala da Amerikanci ne mogu da čitaju svoje medije, jer su „sada to sve laži, sve vreme“, rekavši da je Bajden „neko ko nije predsednik“.

Tanjug/AP Photo/Susan Walsh
 

- On je marioneta, a Vašington je sada močvara - istakla je Masijeva.

Ispostavilo se da se sa njom slažu i građani Amerike. Prema jednom letošnjem istraživanju javnog mnjenja, čak 57 odsto glasača u SAD ne veruje da predsednik Bajden upravlja njihovom zemljom.

Neposredno pre toga, na proleće, slična anketa je sprovedena i tada je broj Amerikanaca koji veruju da neko drugi, a ne predsednik Bajden, donosi važne odluke u Beloj kući, bio jednak broju američkih građana koji veruju da je on glavni u zemlji.

Rezultati anketa izazivaju zabrinutost s obzirom na višemesečnu raspravu o Bajdenovom mentalnom stanju, koju on stalno podstiče novim ispadima uoči predsedničkih izbora u novembru. Glasine da najstariji kandidat koji je izabran za predsednika u istoriji SAD pati od demencije ili nekog drugog mentalnog oboljenja bile su raširene tokom izbora u novembru i podstaknute čestim gafovima u kojima je Bajden zaboravljao gde je bio, kada i ko se kako zove.

Na primer, nazvao je bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu „predsednik moj šef“.

Kamalina uloga

U anketama je postavljano i pitanje o ulozi potpredsednice Kamale Haris, koja se smatra osobom koja je zapravo postavljena da bude predsednik SAD, dok je Bajden samo iskorišćen zbog svoje dugogodišnje političke karijere kako bi ona došla na vlast.

Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky
 

Američki mediji su se veoma malo bavili njenim pretendovanjem na mnogo važnije predsedničke dužnosti, ali što je Bajden više pehova pravio, sve više su se okretali protiv njega i usmeravali prema potpredsednici.

Ona je već na samom početku njegovog mandata preuzela Bajdenovo mesto u telefonskom razgovoru sa tadašnjim izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, kao i razgovorima sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, australijskim premijerom Skotom Morisonom i šefom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Gebrejesusom.

Tada su američki mediji pisali da potpredsednica SAD želi da pojača svoj rad na spoljnoj politici i nacionalnoj bezbednosti, što su dva ključna polja za svakog kandidata koji pretenduje na mesto predsednika.

Njeni lapsusi, u kojima se pozvala na „administraciju Harisove“, i odnos medija prema njoj, sugerišu da je ona naručeni vođa koji bi na čelo Amerike mogao da dođe bez glasanja, a Bajdenov odlazak u bolnicu i prebacivanje ovlašćenja na nju govore u prilog tome da je Bajden zapravo samo lutka iz lutkarskog pozorišta veoma organizovanog državnog aparata iz senke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike