Bajden ponovo šokira: Američki predsednik barata izrazima koji "koketiraju" sa rasizmom! (VIDEO)

11.11.2021

22:45

0

Džo Bajden ponovo je uzburkao javnost u četvrtak kada je upotrebio davno "zastareli" izraz tokom govora u čast veterana

Bajden ponovo šokira: Američki predsednik barata izrazima koji "koketiraju" sa rasizmom! (VIDEO)
bajden1 - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Bajden je slavnog bejzbol igrača Satčela Pejdž nazvao "velikim crncem tog vremena", dok je penzionisanom diplomati Donaldu Blinkenu poželeo srećan rođendan tokom njegovog govora na Dan veterana. Ali on se pozivao na činjenicu da je Pejdž većinu svoje karijere proveo u onome što je poznato kao Crnačka liga. Termin je bio prihvatljiv u uobičajenoj upotrebi tokom 1930-ih i 1940-ih, kada je igrao legendarni bacač. Pejdž je takođe igrao u Major ligi bejzbola nakon što je bila rasno integrisana.

- Usvojio sam stav velikog crnca u to vreme, bacač u Ligi crnaca, postao je sjajan bacač u profesionalcima i Major ligi bejzbol posle Džekija Robinsona, rekao je Bajden, prepričavajući pobedu koju je Pejdž izneo sa 47 godina. Upitan o njegovim godinama, Pejdž je rekao da je odgovorio: „Gledam na to ovako: koliko bi imao godina da znaš koliko imaš godina?“

 

 

Bajden je rekao: „Ja imam 50 godina, a ambasador 47. Moral priče je bio da godine nisu važne za postignuće.

Blinken, otac državnog sekretara Antonija Blinkena, napunio je 96 godina u četvrtak. Bajden, najstariji čovek koji je bio predsednik, napuniće 79 godina  ovog meseca.

Konzervativni operativci proširili su snimak Bajdenovog verbalnog pogrešnog koraka dok su ljudi na Tviteru raspravljali o njegovoj upotrebi reči „crnac“.

- Kad Džo Bajden govori o Pejdžu kao o 'velikom crncu u to vreme' zvuči jednako strašno koliko biste mislili da bi to moglo da bi moglo da bude, tvitovao je For America, konzervativni sajt čiji nalog na Tviteru ima skoro 150.000 pratilaca.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike