Rat Maska i Bajdena: Direktor "Tesle" napao predsednika SAD i nazvao ga - "marionetom"!

14.11.2021

08:17

0

Ovo nije prvi napad Maska na Bajdenov poreski plan. Izvršni direktor “Tesle” kritikovao je nedavno Bajdenov predlog poreza na neostvarenu dobit za milijardere, koji bi na meti imao ultrabogate preduzetnike kao što su on i Bezos

Rat Maska i Bajdena: Direktor "Tesle" napao predsednika SAD i nazvao ga - "marionetom"!
mask bajden - Copyright Tanjug/AP Photo/Alex Brandon/Jae C. Hong

Administracija predsednika SAD, Džoa Bajdena, donela je izmene u zakonu o infrastrukturi u kom su izneti poreski krediti za kupovinu električnih vozila, što je razbesnelo Ilona Maska.

Izvršni direktor "Tesle" je zbog toga prvog čoveka Amerike nazvao “marionetom” Sindikata auto radnika (UAW).

Tanjug/ AP Photo/Susan Walsh
 

- Besramno: zloglasni UAW mito od 4.500 dolara u “Zakonu izgradimo ponovo bolje” (HR 5376) isključuje američke fabrike automobile u vlasništvu zaposlenih, poput ‘Tesle’, čak i ako oforme sindikat (!). On definiše ‘domaće montažne kvalifikacije’ koje zahtevaju da 50%+ zaposlenih nisu akcionari… - stoji u postu “Tesla fakts”.

- Bajden je marioneta UAW-a - odgovorio je Mask.

 

 

“Blumberg” navodi da bi, prema predlogu poreza i potrošnje od 1,75 biliona (američki trilion) dolara koji je Bela kuća predstavila u prošli četvrtak, proizvođači automobila iz Detroita u Mičigenu mogli da ponude 4.500 dolara više poreskih kredita američkim kupcima nego rivali poput “Tesle” i “Tojote”.

Mask je nedavno rekao da će preseliti sedište “Tesle” iz Pala Alta u Silicijumskoj dolini u Ostin u Teksasu, gde kompanija gradi veliki automobilski i baterijski proizvodni kompleks. 

Teksas je poznat po jeftinijoj radnoj snazi i manje strogim regulacijama.

Ovo nije prvi napad Maska na Bajdenov poreski plan. Izvršni direktor “Tesle” kritikovao je nedavno Bajdenov predlog poreza na neostvarenu dobit za milijardere, koji bi na meti imao ultra bogate preduzetnike kao što su on i Bezos.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike