Sunak se obrukao na farmi: Pokušavao da nahrani stado ovaca, one mahnito bežale od njega (VIDEO)

19.06.2024

15:29

0

Vešto su ga izbegavale šta god da je pokušao, što su vickasti korisnici interneta uporedili sa reakcijom birača na njega

Sunak se obrukao na farmi: Pokušavao da nahrani stado ovaca, one mahnito bežale od njega (VIDEO)
Copyright Tanjug/Leon Neal/Getty Images pool via AP

Britanski premijer Riši Sunak optužen je da je da izaziva odbojnost kod birača tokom kampanje za opšte izbore, a sada je uspeo da uplaši i stado ovaca.

Sunak je u utorak bio u Severnom Devonu, gde je razgovarao sa grupom ribara koji su lovili jastoge i vozio se ribarskim čamcem na nemirnoj vodi, a kada se vratio na obalu posetio je farmu zajedno sa Dejvidom Kameronom, ali tamo nije sve išlo baš po planu.

Sunak i Kameron su snimljeni dok su se mučili da nahrane ovce tokom posete, a farmer koji ih je pratio neuspešno je pokušavao d aim pomogne.

 

 

U snimcima koji kruže Iksom britanski premijer se vidi kako drži zelenu kantu sa hranom dok pokušava da nahrani ovce koje ga vešto izbegavaju.

- Hajde - čuje se Sunak dok stado beži na drugu stranu.

Britanci nisu mogli da ne povuku paralele između ovaca i britanskih glasača, a jedan od korisnika Iksa napisao je "Baš kao biračko telo", dok je drugi dodao "Ovo sigurno nije stvarno?!! Mora da je AI?!"

 

 

Treći je dobacio: "To je kao mikrokosmos društva. Osim hrane", a jedan se našalio: "Čak i ovce znaju da bi Riši Sunak bio UŽASAN premijer."

Tokom posete Sunak je rekao da je "razumevanje doprinosa" poljoprivrednika društvu bila "privilegija".

- Odrastao sam u Sautemptonu i nisam došao iz poljoprivredne sredine. Tako da je bila prava privilegija razumeti doprinos koji dajete našem društvu - kazao je britanski premijer.

 

 

Fijasko sa ovcama dogodio se neposredno pošto je Sunak izazvao bes jer je biračima rekao da "kupuju britansko" dok opasnosti Bregzita i dalje pogađaju domaćinstva širom zemlje.

Internet je pun rekacija ljudi koji detaljno objašnjavaju zašto je teško kupovati lokalno u Britaniji.

Prošlogodišnji izveštaj Londonske škole ekonomije otkrio je da su britanska domaćinstva platila neverovatnih 7 milijardi funti od Bregzita da pokriju dodatne troškove trgovinskih barijera na uvoz hrane iz EU. Istraživači su izvestili da trgovinske barijere konstantno ometaju uvoz, povećavajući račune u proseku za 320 dolara tokom krize troškova života.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike