Napadnut Najdžel Faraž: Gađan kamenjem, cementom i kafom (VIDEO)

11.06.2024

16:43

0

Nakon što je odlučio da se kandiduje na izborima zakazanim za 4. jul podrška britanskoj Reformističkoj partiji naglo je porasla

Napadnut Najdžel Faraž: Gađan kamenjem, cementom i kafom (VIDEO)
Copyright Profimedia

Britanski političar i televizijski voditelj Najdžel Faraž napadnut je dok je bio u centru Barnslija tokom izborne kampanje.

Prema izveštajima britanskog tabloida San, jedan mladić je gađao Faraža kamenjem, mokrim cementom i kafom dok je on sa autobusa pozdravljao okupljene građane.

Incident se dogodio nedelju dana nakon što je Faraž bio meta napada milkšejkom dok je šetao kroz Njukasl na severoistoku Engleske.

Faraž je odlučio da se kandiduje na izborima zakazanim za 4. jul, što je doprinelo porastu podrške britanskoj Reformističkoj partiji.

Prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja koje je sprovela agencija YouGov, Reformistička partija sada zaostaje samo dva procentna poena iza vladajućih konzervativaca.

Analiza pokazuje da je Faražov povratak na političku scenu dodatno uzdrmao poziciju konzervativnog premijera Rišija Sunaka, povećavajući raskol među glasačima desnog centra u Velikoj Britaniji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike