Peskov: Putin ne odbacuje mogućnost pregovora sa Ukrajinom

16.06.2024

13:47

0

Govoreći o uslovima za početak mirovnih pregovora koje je Putin izneo u petak, Peskov je rekao da to nije bio ultimatum, već mirovni predlog

Peskov: Putin ne odbacuje mogućnost pregovora sa Ukrajinom
Dmitrij Peskov - Copyright Profimedia

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je danas da ruski predsednik Vladimir Putin ne odbacuje mogućnost pregovora sa Ukrajinom, imajući u vidu da u Ukrajini postoje legitimni organi vlasti.

- Putin ne odbija ništa. On ne odbacuje mogućnost pregovora. On kaže da tamo postoje legitimni organi, u skladu sa ustavom zemlje - rekao je Peskov, a prenosi RIA Novosti.

On je dodao da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije osoba sa kojom može da se utvrdi pisani dogovor jer bi to, kako je naveo, "de jure bilo nelegitimno".

Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Ukrainian Presidential Press Office via AP
 

Govoreći o uslovima za početak mirovnih pregovora koje je Putin izneo u petak - povlačenje ukrajinskih trupa iz novih regiona Rusije i trajno odricanje od članstva u NATO, Peskov je rekao da to nije bio ultimatum, već mirovni predlog.

- To nije bio ultimatom, to je bio mirovni predlog, koji je iznet uzimajući u obzir realnost na terenu - naveo je Peskov.

On je dodao da su sporazumi na papiru plod veoma složenih stručnih pregovora, balans interesa i uzimanje u obzir realnosti na terenu, dodajući da će tako biti i ovog puta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike