Bajden tvrdi da američko oružje neće biti korišćeno za napade na Moskvu i Kremlj: Nisu ovlašćeni

07.06.2024

11:19

0

Odbio je d akaže da li je već upotrebljavano nešto iz arenala za napade na teritoriju Rusije

Bajden tvrdi da američko oružje neće biti korišćeno za napade na Moskvu i Kremlj: Nisu ovlašćeni
Copyright Profimedia

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da američko oružje koje je dozvolio Ukrajini za napade na teritoriju Rusije neće biti korišćeno za napade na Moskvu i Kremlj.

U intervjuu za ABC njuz tokom obeležavanja 80. godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji, Bajden nije direktno odgovorio na pitanje da li je oružje proizvedeno u SAD već korišćeno za napade na teritoriji Rusije od kada je potpisao odobrenje Ukrajini za njegovu upotrebu. Naveo je da se oružje može koristiti samo u oblasti oko Harkova, koja je na udaru ruskih snaga.

Bajden je, međutim, jasno istakao da nije odobrio korišćenje američkog oružja za napade na glavni grad Rusije ili sedište ruske vlade.

- Ovlašćeni su da ga koriste u blizini granice kada ruske snage napadaju određene ciljeve u Ukrajini. Ne odobravamo udare 300 kilometara unutar teritorije Rusije i ne odobravamo udare na Moskvu i na Kremlj - kazao je Bajden.

Na pitanje da li ga brine izjava predsednika Rusije Vladimira Putina da "isporuke visokopreciznog oružja Ukrajini za udare unutar teritorije Rusije predstavljaju direktno učešće u ratu", Bajden je odgovorio da Putina poznaje više od 40 godina i da ga on sve to vreme zabrinjava.

- On nije pristojan čovek. On je diktator i bori se da njegova država ostane ujedinjena, a da i dalje nastavi ovaj napad. Mi ne govorimo o davanju oružja kako bi se napadali Moskva ili Kremlj - zaključio je Bajden.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike