Propevala bivša devojka Hantera Bajdena, na suđenju otkriveni brojni detalji: Pušio je krek svakih 20 minuta

06.06.2024

11:26

0

Kestan je bila prvi svedok na suđenju na kom tužilaštvo pokušava da dokaže da je Hanter svesno prekršio zakon jer je lagao da ne koristi drogu kada je kupio pištolj u oktobru 2018.

Propevala bivša devojka Hantera Bajdena, na suđenju otkriveni brojni detalji: Pušio je krek svakih 20 minuta
Copyright Profimedia

Suđenje Hanteru Bajdenu, sinu američkog predsednika, zbog optužbi za nelegalno posedovanje oružja dok je koristio narkotike, nastavljeno je u sudu u Vilmingtonu svedočenjima njegove bivše supruge i bivše devojke, koje su opisivale njegovo drogiranje.

Zoi Kestan, Hanterova bivša devojka, svedočila je da je on pušio krek "otprilike svakih 20 minuta" kada su se upoznali, prenosi BBC. Rekla je da se drogirao u luksuznim hotelima u Los Anđelesu i da ponekad danima nije izlazio iz sobe, navodi Reuters.

Sve se to dešavalo nekoliko meseci pre nego što je 2018. kupio pištolj, tvrdi ona.

- Pušio je krek čim ustane iz kreveta - rekla je Kestan i opisala susrete sa "zastrašujućim" dilerima droge, kao i traženje recepta na internetu za pretvaranje kokaina u prahu u krek.

Kestan je bila prvi svedok na suđenju na kom tužilaštvo pokušava da dokaže da je Hanter svesno prekršio zakon jer je lagao da ne koristi drogu kada je kupio pištolj u oktobru 2018.

Ketlin Bul, Hanterova bivša supruga koja se od njega razvela 2017. godine, takođe je svedočila o tome kako je otkrila da se on drogira.

Profimedia
Zoi Kestan

Tužilaštvo planira da kao svedoka pozove i Hejli Bajden, udovicu pokojnog Hanterovog brata Boa.

Sin lidera SAD izjasnio se da nije kriv za tri tačke optužnice koje ga terete da je lagao o da je koristio drogu kada je kupovao pištolj. On je javno govorio o upotrebi droga i pisao o tome u svojim memoarima. Sudiji je rekao da se ne drogira od 2019.

Njegov advokat Ejb Louel tvrdi da Hanter nije koristio drogu u to vreme i da mu nije bio cilj da nekog obmane.

Kestan je svedočila i o poruci koju joj je Hunter Biden poslao mesec dana pošto je kupio pištolj, u kojoj je rekao da će možda uspeti da se skine sa droga, ali "da će uvek biti zavisnik". Rekla je da ga nije videla nekoliko nedelja pre i nakon što je kupio pištolj. Takođe je rekla da je Hunter sebe opisivao kao zavisnika, ali više u smislu osobe koja se oporavlja od upotrebe narkotika.

Profimedia
Hanter Bajden

Louel je poroti rekao da su SMS poruke o drogi, o kojima je svedočila agentkinja FBI, bile poslate mesecima pošto je oružje oduzeto Bajdenu. Takođe je unakrsno ispitivao agentkinju FBI Eriku Džensen, i pokušavao da ospori tvrdnje da je Hanter podigao 151.000 dolara u kešu u vreme kada je kupio pištolj kako bi kupovao drogu.

Džensen je priznala da ne zna da li je taj novac koristio za plaćanje smeštaja ili druge stvari. Tužilac Derek Hajns rekao je da je Bajdenov sin alkohol i druge stvari plaćao karticama.

- Da li dileri droge prihvataju kartice? - pitao je tužilac Džensen, na šta je ona odgovorila "Ne da ja znam", prenosi "Glas Amerike".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike