Novi Bajdenov gaf: Pomešao Putina sa Si Đinpingom, nemačkog kancelara nazvao Šulc

04.06.2024

17:46

0

Ovo su samo neki od gafova američkog predsednika

Novi Bajdenov gaf: Pomešao Putina sa Si Đinpingom, nemačkog kancelara nazvao Šulc
Copyright AP Photo/Andrew Harnik

Američki predsednik Džozef Bajden napravio je brojne "omaške" u intervjuu za "Tajm", pa je tako ponovo pomešao imena kolega lidera, a u ovom slučaju to su bili ruski predsednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping.

- Jasno sam stavio do znanja (ruskom predsedniku) Putinu od samog početka da ne učestvujem... Na primer, (bivši predsednik SAD) Tramp je želeo tarife od 10 odsto na sve - odgovorio je Bajden na pitanje u vezi sa najavljenim povećanjem carina na neku robu iz Kine.

Novinari su shvatili da je Bajden mislio na lidera Kine, a ne Rusije.

AP Photo/Evan Vucci
 

Kada su ga pitali o godinama, Bajden je rekao da je učinio mnogo za zemlju, ali ponovo je omašio, te je rekao da se "seća kada je išao na Tajvan, odnosno, u Južnu Koreju".

Nakon toga, Bajden se prisetio svog prvog samita G7 kao predsednika SAD, koji je održan u leto 2021. godine u Velikoj Britaniji.

Prema njegovim rečima, "Šulc" (nemački kancelar Olaf Šolc) je na skupu skeptično reagovao na izjavu da se "Amerika vratila", a zatim je počeo da govori o tome kako će svet reagovati na objavljivanje u engleskoj štampi o jurišanju na britanski parlament, pozivajući se na ono što se dogodilo u Kapitolu SAD 6. januara te godine.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike