Džordž Kluni objavio rat ruskim novinarima, Medvedev mu brutalno odgovorio: "Naćiće oni tebe, predlažem da pitaju ludake za razlog"

01.06.2024

20:15

0

Izvesni osrednji glumac po imenu Džordž Kluni odlučio je da iskoristi svoju Fondaciju da lovi ruske novinare širom sveta i progoni ih, dodao je Medvedev

Džordž Kluni objavio rat ruskim novinarima, Medvedev mu brutalno odgovorio: "Naćiće oni tebe, predlažem da pitaju ludake za razlog"
Džordž Kluni - Copyright Profimedia

Povodom najave Fondacije za pravdu američkog glumca Džordža Klunija da će zahtevati hapšenje ruskih novinara u evropskim zemljama, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je da Džordž Kluni možda neće morati da traži ruske novinare jer će oni pronaći njega i sa njim razgovarati "od sumraka do svitanja".

- Izvesni osrednji glumac po imenu Džordž Kluni odlučio je da iskoristi svoju Fondaciju da lovi ruske novinare širom sveta i progoni ih. Trud bi, međutim, bio uzaludan: naši profesionalni novinari će ga prvi pronaći. Oni su veoma pažljivi i visoko obučeni ljudi. I oni će da ćaskaju "od sumraka do svitanja" - naveo je Medvedev na društvenoj mreži Iks, aludirajući na istoimeni film Kventina Tarantina i Roberta Rodrigeza u kojem je Kluni igrao glavnu ulogu.

Profimedia
 

Ideju Klunijeve fondacije za pravdu da krivično goni ruske novinare, kad god se nađu van zemlje, prethodno je prokomentarisao i portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. 

- Predlažem da ruski novinari pitaju ove ludake za razloge - rekao je on za TASS odgovarajući na pitanje kako Kremlj gleda na predlog američkog glumca.

Predstavnik fondacije, koju su osnovali američki glumac Džordž Kluni i njegova supruga Amal Kluni, rekao je da želi da natera zemlje EU i Međunarodni krivični sud da uhapse ruske novinare ukoliko zastupaju "proruski stav" u izveštavanju o događajima u Ukrajini i nalaze se van svoje matične zemlje.

Profimedia
 

Fondacija želi da podstakne pojedine zemlje EU da počnu da gone ruske novinare zbog "ratne propagande" i predlaže da se targetiraju ne samo novinari štampanih i elektronskih medija, već i njihovi urednici. 

Predsednik Komisije Državne dume za istragu stranog mešanja u unutrašnje poslove Rusije Vasilij Piskarev poručio je da će ruski poslanici smatrati da je Klunijeva fondacija za pravdu nepoželjna u Rusiji nakon njenog poziva da se gone ruski novinari. 

-Što se tiče podlog poteza američke nevladine organizacije prema ruskim novinarima, to neće ostati bez odgovora. Razgovaraćemo o priznavanju aktivnosti ove organizacije i njenih pristalica kao nepoželjnih u Rusiji - naveo je Piskarev na svom Telegram kanalu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike