Džordž Kluni na jednom mestu nikada nije glumio: Sada mu je to velika čast (FOTO/VIDEO)

15.05.2024

20:30

0

Slavni glumac će igrati legendarnog TV novinara Edvarda R. Maroua u scenskoj adaptaciji filma iz 2005. koji mu je doneo nominaciju za Oskara

Džordž Kluni na jednom mestu nikada nije glumio: Sada mu je to velika čast (FOTO/VIDEO)
Džordž Kluni - Copyright Profimedia

Džordž Kluni će sledeće godine prvi put stati na scenu Brodveja i to u adaptaciji njegovog filma iz 2005. godine "Laku noć i srećno".

Džordž Kluni, film "Laku noć i srećno"/Profimedia
 

Ovog puta on će biti producent i glumac u istoimenoj predstavi koju će režirati Dejvid Kromer i koja će premijerno biti prikazana na Brodveju u proleće 2025. u Šubert teatru.

- Čast mi je posle svih ovih godina, što se vraćam na scenu, a posebno na Brodvej, mesto kojem svaki glumac teži - saopštio je Kluni.

Džordž Kluni, film "Laku noć i srećno"/Profimedia
 

Slavni glumac će igrati legendarnog TV novinara Edvarda R. Maroua u scenskoj adaptaciji filma iz 2005. koji mu je doneo nominaciju za Oskara i bio je među kandidatima za najbolji film.

Klunijevi poznati u svetu novinarstva

Marou, koji je umro 1965. godine, smatra se jednim od arhitekata američkih vesti.

- Edvard R. Marou je delovao na osnovu neke vrste moralne jasnoće koja je retka u današnjem medijskom pejzažu. Postojala je neposrednost u tim ranim televizijskim prenosima uživo koji se danas mogu efikasno uhvatiti samo na sceni, pred publikom uživo - naveo je režiser  u saopštenju.

Džordž Kluni, film "Laku noć i srećno"/Profimedia
 

Inače, Klunijevi su poznati u svetu novinarstva. Džordžov otac, Nik Kluni, radio je kao voditelj TV vesti u raznim gradovima uključujući Sinsinati, Solt Lejk Siti i Los Anđeles. Takođe je pisao kolumnu u novinama u Sinsinatiju i predavao studentima žurnalistike na Američkom univerzitetu.

Kluni je 2005. godine je toliko želeo da snimi ovaj film da je čak stavio hipoteku na svoju kuću kako bi skupio novac. Njegov rizik se isplatio, jer je film zaradio više od 54 miliona dolara širom sveta, sedam puta više od uloženog.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike