Mir samo pod jednim uslovom: Oglasio se Putin posle tvrdnji o primirju sa Ukrajinom, evo šta kaže o prekidu rata!

24.05.2024

18:48

0

Rusija dovodi u pitanje legitimnost vlade u Kijevu i predsedničku poziciju Vladimira Zelenskog, nakon što je Ukrajina saopštila da neće održati izbore ove godine zbog rata sa Rusijom

Mir samo pod jednim uslovom: Oglasio se Putin posle tvrdnji o primirju sa Ukrajinom, evo šta kaže o prekidu rata!
Copyright Tanjug/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da pregovori o miru u Ukrajini moraju biti obnovljeni, ali da će Moskva sarađivati isključivo sa legitimnim liderima u Kijevu.

Vladimir Putin je na konferenciji za novinare u Minsku istakao da pregovori moraju da odražavaju realnost na terenu, prenosi Rojters.

Rusija dovodi u pitanje legitimnost vlade u Kijevu i predsedničku poziciju Vladimira Zelenskog, nakon što je Ukrajina saopštila da neće održati izbore ove godine zbog rata sa Rusijom.

Tanjug/Aleksey Babushkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Dogovoreni prekid vatre

Zelenski je osvojio predsednički mandat 2019. godine, kada je pobedio bivšeg predsednika Petra Porošenka, a novi izbori su trebali da budu održani u martu ili aprilu.

Da podsetimo četiri ruska izvora za agenciju Rojters izjavila su da je ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da zaustavi rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutnih borbenih linija na frontu i da je ruski lider spreman da nastavi borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike