Amerika počela da se priprema za napade u svemiru: Angažovala šest kompanija, dala im rok od pola godine

24.05.2024

17:44

0

Tenzije se podižu i van granica naše planete

Amerika počela da se priprema za napade u svemiru: Angažovala šest kompanija, dala im rok od pola godine
Copyright Profimedia

Svemirske snage SAD zadužile su šest privatnih kompanija da razviju koncept za objekat za simulaciju "vojnih scenarija" u svemiru, prenosi Space News.

Prema izveštaju, američke svemirske snage objavile su listu od šest kompanija koje imaju zadatak da razviju prototipove poligona za pripremu vojnog osoblja za potencijalne napade na američke satelite i svemirske letelice.

- Ovo specijalizovano okruženje biće od ključnog značaja za obuku službenog osoblja, poznatog kao čuvari, da brani ključne satelite i druge svemirske letelice od elektronskih napada - prenosi Space News saopštenje iz Kosmičkih snaga SAD.

- Sateliti se oslanjaju na elektromagnetne signale za komunikaciju, navigaciju i prenos podataka, što ih čini ranjivim na ometanje i sajber-napade - istakla je američka vojska.

Šest kompanija, Lockheed Martin, Nou Systems, ExoAnalytic Solutions, TMC Design, HII Mission Technologies i Parsons Government Services, dobilo je šestomesečne ugovore krajem februara 2024.

Objekat je deo šire inicijative američkih svemirskih snaga pod nazivom Operativna infrastruktura za testiranje i obuku (OTTI).

OTTI ima za cilj stvaranje multifunkcionalnih objekata za obuku trupa, simulatora visoke preciznosti, alata virtuelne i proširene stvarnosti i vojnih objekata za testiranje opreme i taktike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike