Kralj Čarls se oglasio povodom vesti o bolesti Kejt Midlton: Poslao joj poruku ohrabrenja, otkriveno kad je saznao za njenu dijagnozu

23.03.2024

16:37

0

Oboje su u isto vreme nakratko lečeni u privatnoj bolnici Londonska klinika

Kralj Čarls se oglasio povodom vesti o bolesti Kejt Midlton: Poslao joj poruku ohrabrenja, otkriveno kad je saznao za njenu dijagnozu
Kralj Čarls - Copyright Carl de Souza/Pool via AP

Britanski kralj Čarls III je "veoma ponosan na Katerin Katarinu zbog njene hrabrosti" povodom borbe sa rakom, saopštila je Bakingemska palata.

Kralj, kome je i samom dijagnostikovan rak, u "najbližem je kontaktu sa svojom voljenom snajom", navodi se u kratkom saopštenju.

Princeza od Velsa je svoju dijagnozu opisala kao "ogroman šok" u video-snimku objavljenom u petak, otkrivši da je od kraja februara na preventivnoj hemioterapiji.

Ona je priznala da su poslednji meseci bili "neverovatno teški" za njenu porodicu, ali je istakla da je "dobro i svakim danom sve jača".

Kejt i Čarls su u isto vreme nakratko lečeni u privatnoj bolnici Londonska klinika.

Princeza je tamo bila na "planiranoj operaciju abdomena" u januaru, a kralj je primljen na "korektivnu proceduru” zbog uvećane prostate.

Profimedia
Princ Vilijam i Kejt Midlton

Kralj Čarls i kraljica Kamila, koji su obavešteni o princezinom zdravlju pre objave u petak, rekli su da će "nastaviti da pružaju ljubav i podršku celoj porodici tokom ovog teškog vremena”.

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl takođe su se oglasili kratkom porukom: "Želimo zdravlje i izlečenje Kejt i porodici i nadamo se da će to moći da urade privatno i u miru".

Kejtin brat Džejms Midlton je na Instagramu objavio poruku podrške svojoj sestri, napisavši: "Tokom godina zajedno smo se popeli na mnoge planine. Kao porodica popećemo se i na ovu sa vama".

Kensingtonska palata nije otkrila vrstu raka koji je princezi od Velsa dijagnostikovan, ali kaže da je uverena da će se ona potpuno oporaviti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike