Nemačka policija bez pantalona: Izašli iz automobila samo u gaćama (VIDEO)

05.04.2024

17:18

0

Iako je snimak objavljen 1. aprila, to nije bila šala

Nemačka policija bez pantalona: Izašli iz automobila samo u gaćama (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/tiklamax

Bavarsko ogranak Sindikata nemačke policije (DPolG) objavilo je video u kom se vidi kako policajac i policajka bez pantalona izražavaju frustraciju zbog nedostatka uniformi.

U snimku, koji je u ponedeljak objavljen na društvenim mrežama, dvoje policajaca kratko razgovaraju u svom patrolnom automobilu.

- Pa, koliko dugo čekaš? -  pita jedno od njih na šta odgovaraju da jedno čeka četiri meseca, a drugo šest, da bi zatim izašli iz BMW-a i pokazali da nemaju pantalone.

Iako je snimak objavljen 1. aprila, to nije bila šala, već pokušaj da se skrene pažnja na veliki nedostatak uniformi, objasnio je predsednik bavarskog ogranka DPolG-a Jirgen Konlajn, koji se takođe pojavljuje u snimku.

- Sada smo došli do toga da naše kolege više ne mogu da se kreću na odgovarajući način - drugim rečima: u pristojnoj uniformi - rekao je on.

 

 

Prema njegovim rečima, bavarski policajci se od pandemije kovida 19 suočavaju sa nestašicom uniformi zbog problema u lancu snabdevanja.

- Bavarska policija se skida i mogla bi bukvalno da ostane bez pantalona - rekao je Konlajn, ističući da vreme čekanja za više od 20 različitih artikala, uključujući šešire, jakne i pantalone, može potrajati mesecima ako su oni dostupni uopšte. On je dodao da u mnogim slučajevima policajci moraju da rade u poslednjem paru pantalona.

Sindikat je pozvao nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova da se odmah pozabavi problemom, čak i ako to znači dodatne troškove, ističući da se od 2020. godine "malo govori o nedostacima u kvalitetu uniformi, već o nedostupnosti uniformi”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike