Tramp razmatra kandidate za potpredsednika: Ko su favoriti?

01.04.2024

11:43

0

Trump je ranije izjavio da je njegov glavni kriterijum za odabir kandidata za potpredsednika to "ko će biti dobar predsednik u vanrednoj situaciji"

Tramp razmatra kandidate za potpredsednika: Ko su favoriti?
Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Dean/Pixabay

Tim republikanskog kandidata za predsednika SAD, Donalda Trampa, angažovao je spoljnu firmu za proveru kandidata za potpredsednika, pri čemu je nekoliko političara ušlo na užu listu, izveštava Politico pozivajući se na neimenovane izvore. Američki portal navodi da je o svemu obaveštena i bivša prva dama, Melanija Tramp, koja je uticala na odluku da Mike Pence 2016. bude izabran za potpredsednika.

Na listi potencijalnih kandidata navodno se nalaze senator iz Južne Karoline, Tim Skot, senator iz Južne Dakote, Kristi Noem, kongresmen sa Floride, Bajron Donalds, kongresmenka iz NjuJorka , Elise Stefanik, bivša kongresmenka sa Havaja, Tulsi Gabbard, i senator iz Ohaia, JD Vans. Potencijalni kandidati su i senatorka iz Alabame, Kejti Brit , senator sa Floride, Marko Rubio, senatorka iz Arkansasa, Sarah Huckabee, i senator iz Južne Dakote, Burgum.

 
AP Photo/Andrew Harnik
 

Tramp je ranije izjavio da je njegov glavni kriterijum za odabir kandidata za potpredsednika to "ko će biti dobar predsednik u vanrednoj situaciji". Prema pisanju Politica, bivši predsednik je na privatnom sastanku pre nekoliko nedelja pohvalio Stefanik i Gabard, dok je odbacio senatora Scotta, rekavši navodno da on možda nije dorastao poslu predsednika. Međutim, na sastanku prošle nedelje pohvalio je Scotta.

Portal navodi da to pokazuje kako se lista "menja iz minuta u minut", kao i da Tramp još nije pronašao protivkandidata aktuelnoj potpredsednici Kamali Harris. Izbori za predsednika SAD zakazani su za 5. novembar, a glavni kandidati ponovo će biti Trump i aktuelni predsednik Joe Biden.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike