Teroristi koji su izvršili napad u Moskvi bili drogirani? Policija istražuje da li su bili pod dejstvom opojnih supstanci

28.03.2024

12:32

0

Ukoliko se ovo potvrdi, to bi moglo biti ključna otežavajuća okolnost u procesu optužbi protiv počinilaca

Teroristi koji su izvršili napad u Moskvi bili drogirani? Policija istražuje da li su bili pod dejstvom opojnih supstanci
Copyright Profimedia

Policija je za RIA Novosti izjavila da postoji mogućnost da su počinioci terorističkog napada u Krokus siti holu bili pod uticajem psihotropnih supstanci, te da se trenutno sprovode neophodna ispitivanja radi potvrde ove pretpostavke.

- Moguće je da su okrivljeni u vreme izvršenja krivičnog dela bili pod dejstvom psihotropnih supstanci. Trenutno se sprovode neophodna ispitivanja - rekao je neimenovani sagovornik novinske agencije.

Ovaj navod bi, ukoliko se potvrdi, mogao biti ključna otežavajuća okolnost u procesu optužbi protiv počinilaca.

Pucnjava koja se dogodila u večernjim satima 22. marta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve, praćena kasnijim požarom, dovela je do hapšenja četiri osobe osumnjičene za teroristički napad i njihovih saradnika koji nisu direktno učestvovali u njemu.

Sud je naknadno odlučio da im se odredi pritvor u trajanju od dva meseca.

Ovaj teroristički napad proglašen je jednim od najvećih u istoriji moderne Rusije, a u njemu je, prema poslednjim informacijama, život izgubilo 143 ljudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike