Direktor FSB-a otkrio: Iza terorističkog napada u Moskvi stoje SAD, Velika Britanija i Ukrajina!

26.03.2024

14:15

0

Svako ko počini zločin protiv Rusije i ruskih građana je legitimna meta, a Službu bezbednosti Ukrajine trebalo bi proglasiti za terorističku organizaciju - rekao je Bortnikov

Direktor FSB-a otkrio: Iza terorističkog napada u Moskvi stoje SAD, Velika Britanija i Ukrajina!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Direktor ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov izjavio je danas da iza terorističkog napada u Moskvi stoje Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Ukrajina.

On je naveo da je Kijev organizovao pripremu za teroriste na Bliskom istoku, dok su sam napad pripremili "radikalni islamisti" koji su u Ukrajini, kako je rekao, planirali da dočekaju kao heroje.

Dodao je da je načelnik Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog ministarstva odbrane Kiril Budanov legitimna meta za Oružane snage Rusije, kao i svi oni koji, kako je naveo, čine zločine protiv Ruske Federacije, prenosi RIA.

- Svako ko počini zločin protiv Rusije i ruskih građana je legitimna meta, a Službu bezbednosti Ukrajine trebalo bi proglasiti za terorističku organizaciju - rekao je Bortnikov.

Na pitanje novinara zbog čega je Budanov još živ, šef FSB-a odgovorio je: "Ima vremena".

U napadu 22. marta u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi stradalo je najmanje 139 osoba, a više od 180 je povređeno. Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija Islamska država.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike