Lavrov odbrusio Americi: Ne treba nam pomoć Zapada u istrazi terorističkog napada, samo bi gurali svoju teoriju

26.03.2024

15:33

0

Ruski ministar spoljnih poslova sugerisao je da postoji nekonzistentnost u reakciji međunarodne zajednice na različite događaje

Lavrov odbrusio Americi: Ne treba nam pomoć Zapada u istrazi terorističkog napada, samo bi gurali svoju teoriju
Copyright Profimedia

Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova, istakao da je Zapad odgovoran za eskalaciju konflikta u Ukrajini.

Tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Namibije, Pejavalijem Mušelengom, u Moskvi, bilo je reči o situaciji u Ukrajini, toku specijalne vojne operacije i rešavanju sukoba.

Lavrov je naglasio da Rusija ne traži pomoć Zapada u rešavanju situacije u vezi sa terorističkim napadom u dvorni "Krokus", jer Moskvi ne znači pomoć koji pokazuje dvostruke standarde.

- S jedne strane, siguran sam da ćemo uspeti da sprovedemo istragu, a sa drzuge, nije nam potrebna pomoć koja bi bila manifestacija dvostrukih standarda i usmerena na to da se gura teorija koja je povoljna za Zapad, da iza napada stoji Islamska država, a da Ukrajina nema veze sa njim. Još jednom kažem - to ćemo rešiti sami - kazao je Lavrov.

Navodeći primer neočekivane spremnosti Interpola da pomogne u istrazi terorističkog napada, Lavrov je sugerisao da postoji nekonzistentnost u reakciji međunarodne zajednice na različite događaje.

- Dan posle napada kada se na Zapadu čulo da je odgovorna Islamska država, a ne Ukrajina, odjednom, neočekivano, rukovodstvo Interpola saopštilo je da je spremno da pomogne u istrazi - rekao je Lavrov i podsetio da sličnih inicijativa nije bilo ranije u nekim slučajevima koji su takođe zahtevali pažnju međunarodne zajednice, kao npr. "Severni tok".

Takođe je spomenuo da je broj žrtava terorističkog napada porastao na 139, naglašavajući brzu reakciju ruskog bezbednosnog aparata u hvatanju terorista koji su pokušali da pobegnu u Ukrajinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike