Nove teorije kruže internetom: Naterali su Kejt da prizna, u palati je bio haos pre nego što je kazala da ima rak

28.03.2024

11:48

0

Stručnjaci su se složili da je medijska pompa navela kraljevsku porodicu na nesvakidašnji potez

Nove teorije kruže internetom: Naterali su Kejt da prizna, u palati je bio haos pre nego što je kazala da ima rak
Kejt Midlton - Copyright Kejt Midlton, Profimedia

Prašina koja se digla oko princeze od Velsa još se nije spustila, a snimak u kom priznaje da se leči od raka samo je dodatno podstakao teoretičare zavere.

U januaru je objavljeno saopštenje u kom je obznanjeno da je Kejt Midlton imala planiranu operaciju abdomena i da će zadržati privatnost u vezi sa svojim zdravstvenim stanjem.

Međutim, samo dva meseca kasnije svetski mediji su počeli da šuškaju o stanju princeze od Velsa.

To je još više uzburkalo javnost, posebno nakon što je Kejt priznala da je fotošopirala sliku sa decom koja je objavljena na britanski Dan majki, nakon čega se izvinila.

Umesto da sve spekulacije prestanu kad je objavila video u kom je saopštila da joj je dijagnostikovan rak i da je počela s preventivnim hemioterapijama, usledio je novi talas teorija.

Kejt je dobila veliki broj poruka podrške i izvinjenja, kako od poznatih ličnosti poput Blejk Lajvli i Stivena Kolbera, tako i od običnih ljudi na društvenim mrežama.

Kejt Midlton, Profimedia
 

Međutim, drugi su nastavili sa teorijama zavere tvrdeći da je objava o bolesti usledila nakon pritiska javnosti i širenja glasina na društvenim mrežama. Oni su tvrdili da su ti komentari doveli do haosa u kraljevskoj porodici, zbog čega je Kejt bila primorana da izađe u javnost sa svojim stanjem kako bi okončala nagađanja.

- Svi nas sad napadate da smo teoretičari zavere, a da nismo nagađali, palata i dalje ne bi otkrila da Kejt ima rak - napisao je jedan od korisnika interneta, dok ga je drugi podržao rekavši da su oni "svojim pričama pritisnuli Kejt da prizna".

Nik Kaudri, profesor komunikacija i društvenih teorija na univerzitetu Londonska škola ekonomije, podržao je ovu teoriju, navodeći da je objava o bolesti bila nužna kako bi se okončala beskrajna nagađanja i ogovaranja na društvenim mrežama.

- Nesumnjivo je da je zbog beskrajnih nagađanja i ogovaranja na društvenim mrežama objava bila važna da bi se sve to okončalo - rekao je on za AFP.

Ovo je pokazalo da su društvene mreže postale neizbežan deo života kraljevske porodice, koja se inače ne oglašava na razne priče.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike