NATO razmatra obaranje ruskih raketa: Kako su Rusi na 39 sekundi ušli u vazdušni prostor Poljske

26.03.2024

23:14

0

NATO analizira različite koncepte, uključujući i to da takve rakete treba da budu oborene kada su veoma blizu granice NATO-a - naveli su iz Varšave

NATO razmatra obaranje ruskih raketa: Kako su Rusi na 39 sekundi ušli u vazdušni prostor Poljske
Ilustracija - Copyright Profimedia

Poljska razmatra obaranje ruskih raketa koje se približe njenim granicama, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova te zemlje.

Varšava je zatražila odgovor od Moskve o tome kako je ruska raketa, koja se kretala oko 500 milja na sat na visini od 1.200 stopa, ušla u vazdušni prostor Poljske na 39 sekundi u nedelju u 4.30 ujutru u blizini grada Oserdov.

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske (RSZ) saopštila je da je njena protivvazdušna odbrana aktivirana i da bi projektil bio oboren da je postojao bilo kakav znak da ide ka meti u Poljskoj.Andrej Sejna je rekao poljskoj radio stanici RMF FM da je incident bio test snage odbrane i budnosti poljskih oružanih snaga.

- NATO analizira različite koncepte, uključujući i to da takve rakete treba da budu oborene kada su veoma blizu granice NATO-a - rekao je on i dodao da bi "to trebalo da se desi uz saglasnost ukrajinske strane i uzimajući u obzir međunarodne posledice".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Newsweek

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike