Putin: Nadam se da će tužioci učiniti sve da teroristi budu kažnjeni!

26.03.2024

12:34

0

U napadu 22. marta u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi stradalo je najmanje 139 osoba, a više od 180 je povređeno

Putin: Nadam se da će tužioci učiniti sve da teroristi budu kažnjeni!
Copyright Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da istražitelji utvrđuju okolnosti terorističkog napada u Moskvi i dodao da se nada da će tužioci učiniti sve da teroristi budu kažnjeni.

- Nadam se da će tužioci, u okviru svojih ovlašćenja, uključujući i prilikom podizanja državnih optužbi i tokom sudskog procesa, učiniti sve što je potrebno da kriminalci dobiju pravičnu kaznu. Kako to nalaže ruski zakon - poručio je Putin na sastanku kolegijuma Generalnog tužilaštva Ruske Federacije, prenosi RIA.

Dodao je da su bezbednost građana, povećanje suvereniteta i jačanje reda i zakona i dalje ključni ciljevi politike ruskih vlasti. On je najavio pokretanje nacionalnog projekta "Mladi Rusije" u okviru kojeg će se, kako je rekao, raditi na zaštiti prava maloletnika.

- Učinićemo sve da deca i adolescenti budu zaštićeni od kriminalnih napada i rizika od uvlačenja u kriminalno i ekstremističko okruženje - rekao je Putin.

U napadu 22. marta u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi stradalo je najmanje 139 osoba, a više od 180 je povređeno. Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija Islamska država.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike